Prijava

Vaša prijava

FOTO: Inter u ranoj fazi šokirao Goricu koja je na kraju uspjela osvojiti bod


FOTO: Inter u ranoj fazi šokirao Goricu koja je na kraju uspjela osvojiti bod

Nogometaši Gorice i Intera odigrali su na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici pred 1700 gledatelja dojmljivu i zanimljivu utakmicu, koja je ponudila sve najbolje od nogometne igre. Četiri pogotka, isključenje Andreja Šimunca, obranu jedanaesterca od strane Mladena Matkovića, te povratak Gorice iz rezultatskog minusa tek su mali djelić onoga što se večeras događalo u Velikoj Gorici u susretu koji je završio remijem, 2:2.

Gostujući igrači bolje otvaranje nisu mogli poželjeti, jer već nakon šest minuta igre semafor je pokazivao 0:2 u korist Intera. Kao i u Koprivnici prije tjedan dana i ovoga su puta nogometaši Gorice komotno ušli u utakmicu, što im se obilo o glavu. Inter je u vodstvo već u četvrtoj minuti doveo Serder Serderov, da bi samo dvije minute kasnije Nikola Rak podebljao vodstvo.

Srećom, domaća se momčad nakon samo pet minuta uspjela vratiti u utakmicu. Andrej Šimunec na rubu šesnaesterca igrao je rukom, a slobodan udarac iza leđa vratara Mladena Matkovića pospremio je Kristijan Lovrić, koji je zatresao i vratnicu nešto kasnije. Šimunec je u središtu pažnje bio i u 19. minuti kada je ponovno igrao rukom, za što ga je sudac Dalibor Mlakar nagradio drugim žutim kartonom i putem prema svlačionici. Uslijedila je potom opsada gostujućeg gola, no mreža se u prvih 45. minuta više nije zatresla.

Tek što je lopta krenula s centra u drugih 45. minuta vratar Matković prekršajem je zaustavio Dvornekovića. Dvojbe nije bilo te je sudac pokazao na bijelu točku. Nažalost, najbolji gorički strijelac Zwolinski nije se proslavio te se Matković obranom iskupio za svoju pogrešku. U posljednjih pola sata domaći trener sve je karte bacio u napad, jer je u igru uveo Deacona, Ndiayea i Miyu. Igra na sve ili ništa isplatila mu se jer je u 84. minuti Suk glavom pogodio za konačnih 2:2.

HT PRVA LIGA, 21. KOLO
HNK GORICA – NK INTER 2:2 (1:2)
STRIJELCI: 0:1 Serderov (4), 0:2 Rak (6), 1:2 Lovrić (11), 2:2 Suk (84)
HNK GORICA: Kahlina, Oboabona, Suk, Zwolinski, Dvorneković, Maloča, Šroler (od 56. Deaconu), Čabraja, Mtchedlishvili, Lovrić (od 67. Miya), Moro (od 56. Ndiaye). TRENER: Sergej Jakirović
NK INTER: Matković, Muhar, Tatomirović, Kaluđerović (od 24. Čeliković), Čulina, Brezovec, Šimunec, Bosec, Rak (od 79. Mišković), Serderov (od 59. Postonjski), Valentić. TRENER: Samir Toplak

  • Nogomet
  • 1 HNL
  • HNK Gorica
  • NK Inter