Prijava

Vaša prijava

FOTO: Probijena magična brojka 50 - na 5. memorijalu Franje Mikulina nastupile 64 ekipe


FOTO: Probijena magična brojka 50 - na 5. memorijalu Franje Mikulina nastupile 64 ekipe

U čast dugogodišnjeg tajnika DVD-a Ribnica Franje Mikulina, koji je ostavio duboki trag među ribničkim vatrogascima, njemu u čast organizirala se vatrogasni Kup koji nosi njegovo ime. Najmasovnije izdanje memorijala održano je jučer u dvorani Osnovne škole Novo Čiče gdje su se u natjecanju u brzinskom spajanju usisnog voda okušale 64 ekipe, 52 seniorske te 12 u kategoriji mladeži koja je po prvi puta nastupila na ovom Kupu.

-Natjecanje mladeži po prvi je puta uvedeno prošle godine, jer mladež ima drugačiju vježbu u ljetnom periodu. Kako bi zadržali kontinuitet rada tijekom čitave godine, a ovo im je u ulaz u budućnost vatrogasnih vježbi, odlučili smo i mi uključiti mladež- rekao nam je zapovjednik DVD-a Ribnica Mario Stipetić.

Petom izdanju Kupa Franjo Mikulin odazvale su se ekipe iz 11 županija, što je pokazatelj da je ovaj Kup među najjačima u Hrvatskoj, što potvrđuje i brojka od 64 prijavljene ekipe.

-Odazivom ekipa smo zadovoljni, jer smo probili magičnu brojku od prijavljenih 50 ekipa koliko nam ih se do sada prijavljivalo. Ovo je znak da je naše društvo prepoznato kao društvo koje je vježbovno zbog čega se na ovaj Kup svi rado odazivaju- istaknuo je Stipetić.

Nakon natjecanja u dvorani Osnovne škole Novo Čiče, druženje i zabava vatrogasaca uz podjelu priznanja najuspješnijima održana je u Vatrogasnom domu u Ribnici.

  • Vatrogasno natjecanje
  • Vatrogasni kup Franjo Mikulin
  • DVD Ribnica