Prijava

Vaša prijava

Za 120. godišnjicu DVD Buševec dobiva novi Vatrogasni dom


Za 120. godišnjicu DVD Buševec dobiva novi Vatrogasni dom

Grad Velika Gorica značajnu pažnju posvećuje vatrogascima koji su tu za svaku nezgodu koja se nadvije nad Turopoljem. Svi još uvijek pamte njihov nesebičan angažman za vrijeme katastrofalne poplave 2010. godine, ali i za vrijeme plavljenja Čičke Poljane. Njihov trud i angažman cijeni se i vrednuje, što kroz nabavku opreme, ali i ulaganje u njihove domove gdje obavljaju svoje djelatnosti.

Tijekom proteklih tjedana nova vatrogasna vozila dobili su DVD Turopolje i DVD Lomnica, a novi Vatrogasni dom dobit će DVD Buševec, koji sljedeće godine slavi 120 godina neprekinutog rada i djelovanja. Ugovor o pravu građenja novog Vatrogasnog doma u Buševcu za vrijeme subotnje skupštine potpisali su gradonačelnik Dražen Barišić i predsjednik DVD-a Buševec Kristijan Horvačić.

-To je još jedan korak u ukupnom opremanju i ulaganju u naše velikogoričke vatrogasne snage- istaknuo je gradonačelnik Barišić, uz kojeg su skupštini nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas te dogradonačelnik Ervin Kolarec. 

 

  • Vatrogastvo
  • DVD Buševec
  • Gradonačelnik Dražen Barišić

    Festival znanosti 2024