Prijava

Vaša prijava

Sjajna Gorica porazila Cibonu usred Zagreba


Sjajna Gorica porazila Cibonu usred Zagreba

Kolo iznenađenja u HT Premijer ligi zatvorili su sinoć košarkaši Gorice koji su u Košarkaškom centru Dražen Petrović porazili Cibonu. Nakon slavlja u Velikoj Gorici, Sesarova družina još jednom je skinula skalp Vukovima, koji su ovoga puta poraženi s 83:77.

Iako su na kraju prve četvrtine bili u minusu od sedam poena (22:15), sjajnom igrom u drugih deset minuta u kojima su primili tek devet poena (26:9) Goričani su udarili temelje Velike pobjede kojom su širom otvorili vrata doigravanja.

-Mi smo odigrali jednu hrabru mušku utakmicu, od desete minute smo cijelo vrijeme kontrolirali ritam. Imali smo određene probleme na zoni , nismo se snašli kako treba. Malo je ušao i strah, moram priznati da sam vidio na igračima i malo straha- izjavio je trener Gorice Josip Sesar.

Cibona koja je u subotu ostvarila pobjedu u ABA ligi svladavši Krku, u susretu s Goricom njezini su igrači djelovali „prazno“.

-Darivali smo protivnika i oni su to kao rasterećena ekipa i iskoristili. Jednostavno nismo imali snage za preokret, drugo poluvrijeme smo bili puno bolji, međutim, to nije bilo dovoljno. Prva četvrtina je bila jako dobra, ozbiljna, a sve ostalo je bilo dosta loše ali u sportu se takve stvari događaju. Poraz koji nije strašan ali nije trebao biti- bili su riječi trenera Cibone Ivana Velića.

Pobjedu nad Cibonom, košarkaši Gorice u subotu pred svojim navijačima trebaju potvrditi protiv Vrijednosnica Osijek koje su u ovom kolu svladale Zadar.

HT PREMIJER LIGA, 16. kolovoz
KK CIBONA – KK GORICA 77-83 (22-15, 9-26, 28-27, 18-15)
KK CIBONA: Bilinovac 1, Ljubičić M. 15, Rogić 5, Marić, Bundović 19, Gilbert 2, Novačić 11, Prkačin, Rozić 7, Ljubičić K. 2, Pilepić, Markota 15. TRENER: Ivan Velić
KK GORICA: Jukić, Majcunić 13, Petrović 3, Prgomet, Mašić 8, Zrnić, Papac 8, Baković 12, Vučić 11, Mazalin 9, Kapusta 8, Mikšić 11. TRENER: Josip Sesar

  • Košarka
  • HT Premijer liga
  • KK Gorica
  • KK Cibona