FOTO: Velika Gorica će uskoro imati jedno od najorganiziranijih i najljepših gradskih groblja

Groblje u Kušancu do ljeta bi trebalo dobiti novu modernu građevinu za ispraćaje. Nastavak je to sustavnog opremanja groblja u Kušancu, gdje je radove danas obišao i gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim suradnicima.

Radovi na oproštajnoj građevini, ali i na uređenju okoliša trebali bi završiti do ljeta čime bi se započelo i sa ispraćajima iz novoizgrađene mrtvačnice ispred koje je započelo i uređenje trga. Osim toga započelo se i s uređenjem još jednog parkirališta. 

-Paralelno s time otvaramo i polja, čime se groblje širi. Organizira se prema projektima oko ove oproštajne građevine. Razvijamo i projekt biciklističke staze i nadamo se da bi uskoro i on mogao zaživjeti, čime bi se ovdje moglo doći javnim prijevozom, biciklom ili osobnim automobilima- rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Dražen Barišić.

Radove izvodi VG Komunalac, te oni napreduju planiranom dinamikom.

-Pola radova vrši se van same građevine. Unutra imamo fasaderske, izolaterske i strojarske radove, dok smo s vanjske strane proveli radove na izgradnji vodovodne mreže, sabirne jame i separatora, a pri kraju su i radovi na oborinskoj odvodnji. Također, započeli su radovi na postavljanju rubnjaka i staze oko groblja- o radovima je ispričao direktor VG Komunalca Jurica Mihalj.

Ukupna vrijednost radova je 4,5 milijuna kuna.

  • Groblje u Kušancu
  • VG Komunalac
  • Gradonačelnik Dražen Barišić
  • Jurica Mihalj