Prijava

Vaša prijava

HRK Gorica kroz „Rukomet svima“ želi bavljenje sportom omogućiti svima


HRK Gorica kroz „Rukomet svima“ želi bavljenje sportom omogućiti svima

Rukomet u Velikoj Gorici ima dugu i bogatu povijest. HRK Gorica djeluje više od četrdeset godina u kojima su ispisani brojni klupski uspjesi, kako oni seniora, tako i oni mlađe dobnih skupina. Upravo mlađe dobne skupine zalog su klupske budućnosti kojima se kroz projekt „Rukomet svima“, rukomet za djecu i mlade želi doprinijeti još većem uključivanju djece i mladih u rizik od siromaštva i socijalne isključenosti s područja Velike Gorice u zajednicu kroz šport. Uključivanje djece i mladih u sportske aktivnosti ne smije biti privilegija, već bi trebala biti mogućnost za svako dijete i mladu osobu, moglo se čuti za jučerašnje press konferencije projekta „Rukomet svima“, rukomet za djecu i mlade.

Riječ je o EU projektu čija je ukupna vrijednost 800 tisuća kuna, od čega iznos potpore iz Europskog socijalnog fonda iznosi 680 tisuća kuna, dok je Ministarstvo za demografiju, obitelj, djecu i mlade osiguralo još 120 tisuća kuna. Partner HRK Gorici u provedbi projekta je ŽRK Udarnik.

- Danas sam i ja, kao i cjelokupna Uprava, a vjerujem i svi članovi našeg Kluba izuzetno ponosni, jer od 2008. godine kad sam preuzeo vodstvo Kluba cijelo vrijeme ističem kako su rezultati vrlo važan segment sportskog djelovanja, ali nisu jedini, da su isto toliko važni i odgojni i edukativni dio, posebice u radu s mladima, a ovaj projekt je najbolja potvrda toga. I zato, na kraju svog obraćanja želim zahvaliti Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu skrb i Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva što su omogućili ovaj projekt. Naravno, moram zahvaliti i gradonačelniku i Gradu Velikoj Gorici, jer bez njihove potpore svi naši uspjesi ne bi bili mogući, kao i našim partnerima na ovom projektu Ženskom rukometnom klubu Udarnik i našim trenerima i suradnicima koji rade na ovom projektu- rekao je predsjednik HRK Gorice Neven Karas.

Na mladima svijet ostaje

Tomislav Lukić iz Hrvatskog rukometnog saveza istaknu je kako je dugovječnost hrvatskog rukometa upravo u radu s najmlađim kategorijama.

-Pozdravljamo svaki napor i inicijativu u pomoći koju klubovi mogu dobiti napose u radu s najmlađima, jer na mladima svijet ostaje- poručio je Lukić.

Osim predstavnika Hrvatskog rukometnog saveza, uvodnoj konferenciji odazvali su se i pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, djecu i mlade Ivica Bošnjak, Marija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove u Središnjem državnom uredu za šport te brojni drugi gradski i županijski predstavnici predvođeni gradonačelnikom Draženom Barišićem.

-Ovdje se djeci i drugim skupinama koje su asocijalne pruža mogućnost okupljanja kroz rukomet. Podršku za to imate od društva i mene osobno, jer činite nešto za što vam se mora reći hvala- poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Dvije godine projekta donose niz aktivnosti

Ciljana skupina projekta su djeca i mladi nezaposlenih roditelja, djeca čiji su roditelji korisnici doplatka za djecu, djeca iz jednoroditeljskih obitelji, djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te djeca iz obitelji s troje i više djece. Provedba projekta započela je 21. prosinca prošle godine i trajat će u naredne dvije godine.

U projektnim aktivnostima predviđeni su treninzi, utakmice, nastupi na međunarodnom rukometnom turniru „Cell-cup“ u Veszpremu, kao i organizacija mješovitog rukometnog turnira u Velikoj Gorici u suradnji sa ŽRK Udarnik. Također, treneri će biti dodatno educirani za rad s ciljanim skupinama djece i mladih.

  • HRK Gorica
  • Projekt Rukomet svima