Prijava

Vaša prijava

Najdugovječnija sportska manifestacija u novom terminu


Najdugovječnija sportska manifestacija u novom terminu

Turopoljska trka u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica najdugovječnija je sportska manifestacija u Velikoj Gorici, koja je započela na inicijativu Plemenite opčine turopoljske 1993. godine. U odnosu na minule godine, ovogodišnja trka koja će se održati po 27. puta održat će se u novom terminu. Rano proljeće, zamijenjeno je za kraj svibnja, pa će tako mnogobrojni trkači u Veliku Goricu stići 26. svibnja.

-To je jedan od najmasovnijih društvenih događaja u našem gradu. Ono što nas sve zajedno veseli, to je njezina kvaliteta zbog sve većeg broja utrka, a ove će ih godine biti pet, a velika radost su i ova djeca koju danas vidimo tu- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić, s kojim se složio i zamjenik gradonačelnik Ervin Kolarec koji je istaknuo daljnju pomoć u organizaciji utrke.

Uz polumaraton i utrku građana na pet kilometara, Turopoljska trka i ove će godine imati utrku osoba s invaliditetom i zainteresiranih građana, dječje utrke te utrku vatrogasaca.

-Same prijave su započele prije tjedan dana i one idu jednim uobičajenim tempom. Danas već imamo prijavljenih stotinjak trkača. Svih ovih godina mi nastojimo poboljšati kvalitetu same trke- kazao je predsjednik Maraton kluba Velika Gorica Darko Batković.

Sve informacije o utrci mogu se dobiti na stranicama kluba.

  • Turopoljska trka
  • Maraton klub Velika Gorica
  • Gradonačelnik Dražen Barišić