Prijava

Vaša prijava

Dječji vrtić Ciciban rođendan dočekao u novoobnovljenom objektu


Dječji vrtić Ciciban rođendan dočekao u novoobnovljenom objektu

Dječji vrtić Ciciban jučer je proslavio 40- ti rođendan. Ljepši poklon od novoobnovljenog centralnog objekta u Vidrićevoj koji je u potpunosti obnovljen djelatnici i mališani nisu mogli poželjeti.

-Energetskom obnovom djeci i zaposlenicima omogućili smo zdravije i sigurnije okruženje te poboljšali standard. Sve navedeno najbolje karakterizira izjava jednog roditelja koja glasi „Jako lijep vrtić. Prelijepo novo uređeno igralište jedinstveno u Velikoj Gorici. Ogromna pozitivna energija osjeti se u zraku“- istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban Tatjana Karlović Oslaković.

Uz energetsku obnovu objekta dječjeg vrtića koja je obuhvaćala izmjenu fasade, stolarije i instalacija danas se postiže ušteda energije od 76 posto.

-Nakon svi odrađenih radova dobili smo gotovo jedan novi vrtić. Ono što su krajnji rezultati i što je bilo zadovoljeno po pozivu, to je energetska ušteda u minimalnom iznosu od 50 posto, a mi smo uspjeli s ovim mjerama doći do 76 posto, što će se definitivno reflektirati na sam proračun vrtića, ali i Grada Velike Gorice. Time smo dobili samoodrživi projekt, koji će sebe iz ovih ušteda financirati- kazao je pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije, Domagoj Ilečić.

Vrijednost projekta u kojem je Grad sudjelovao s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bila je 4,7 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva iznosila 2,8 milijuna kuna.

-Priprema je bila dobra tako da smo završili na vrijeme sa svim radovima, jer djeca su s prvim tjednom rada vrtića ušli u nove prostore. Ostale radove smo završavali nakon toga, tako da smo danas dobili novu staru damu- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić. 

Uz energetsku obnovu objekta vrtića, uređeno je i vanjsko igralište, čime je cijeli kompleks zablistao u novom i ljepšem svjetlu.

  • DV Ciciban
  • Energetska obnova