Prijava

Vaša prijava

FOTO: Davor Ćavar sa zvukom sirene za bod goričkih rukometaša


FOTO: Davor Ćavar sa zvukom sirene za bod goričkih rukometaša

I dok su rukometaši Gorice slavili veliki bod osvojen u posljednjoj sekundi, na strani Varaždina velika tuga i nevjerica, jer sekunde su ih dijelile od pobjede u Velikoj Gorici. No, na njihovu veliku žalost na tome putu su ih u posljednjim minutama spriječili vratar Igor Totić, koji je tri minute prije kraja obranio sedmerac Jurici Vidačeku i najbolji domaći strijelac Davor Ćavar, koji je sa zvukom sirene jednu ničiju loptu vrataru Sandru Meštriću poslao kroz noge za veliko slavlje u domaćim redovima.

Igrači trenera Andrije Nikolića, još jednom su pokazali snagu i karakter, jer u posljednje tri minute uspjeli su zaostatak od 26:28, uhvatiti i preko Klarice i već spomenutog Ćavara stići do izjednačenja i konačnih 28:28.

-Teška utakmica što smo i očekivali. Nismo odgovorili onako kako znamo, borili smo se, no to je sport. Čestitam dečkima na bodu- nakon susreta će trener goričkog prvoligaša Andrija Nikolić, koji je svojim igračima nema što za zamjeriti.

-Bodovi se nisu unaprijed upisali, znali smo što nas očekuje, jer Varaždinu je ovo zadnji moment kad nešto moraju napraviti. Možda su njihovi igrači u jednom trenutku željeli više pobjedu nego mi, no na kraju je ispalo dobro- zaključio je Nikolić.

Uz junaka Ćavara koji je postigao devet zgoditaka, napadački dobru rolu odigrao je Luka Lovre Klarica koji je postigao šest zgoditaka, dok je s linije sedam metara nepogrešiv bio Ivan Laljek, koji je susret završio s osam pogodaka. Veliki obol pobjedi dao je i vratarski tandem Tomislav Sladoljev i Igor Totić, koji su sjajnu večer zaokružili s četiri obrane udaraca sa sedma metara.

PREMIJER LIGA- LIGA ZA OSTANAK, 2. KOLO
HRK GORICA – GRK VARAŽDIN 1930 28:28 (14:14)
HRK GORICA: Ceković, Borić, Marjanović 1, Laljek 8, Goričanec, Negran, Klarica 6, Šalić, Ćavar 9, Ljubić, Sladoljev, Žarković 2, Šafranko 1, Barišić, Vrdoljak 1, Totić.
GRK VARAŽDIN 1930: Špruk 2, Vujović 9, Novak 9, Vojnović 1, Divjak, Meštrić, Vidaček 4, Trojko, Črnila, Budinski, Artić, Matić 1, Taši, Šerić 2, Kaštelan.

  • Rukomet
  • Premijer liga
  • HRK Gorica

    Vratile se lastavice