Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica podupire UNICEF-ove aktivnosti za dobrobit djece


Velika Gorica podupire UNICEF-ove aktivnosti za dobrobit djece

Grad Velika Gorica te gradske tvrtke VG Čistoća i VG Vodoopskrba potpisali su sporazum kojim će podupirati UNICEF-ove aktivnosti za dobrobit djece. Ugovore s predstojnicom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Đurđicom Ivković, potpisali su gradonačelnik Dražen Barišić te direktori Ivan Rak i Tomislav Jelekovac.

-Ovaj događaj je od iznimno značajan za naš grad, jer mi smo osviješteni o svakom svom sugrađaninu, a pogotovo smo senzibilizirani na djecu i obitelj. Svih ovih godina nastojimo stvoriti okolnosti kako bi se u našem gradu obitelji ugodno osjećale te da ovdje ostaju. Jedan od glavnih uvjeta je da u toj brizi na obitelj budemo fokusirani na djecu- kazao je gradonačelnik Dražen Barišić, koji je s ponosom istaknuo kako je Velika Gorica Grad prijatelj djece.

UNICEF je u Velikoj Gorici prisutan već više godina u kojima se na području Grada provode programi za podršku roditeljstvu, pa su tako educirani timovi Dječjih vrtića Ciciban, Velika Gorica, Žirek i Lojtrica za provedbu besplatnih radionica za roditelje „Rastimo zajedno“, dok Dječji vrtić Žirek provodi program „Rastimo zajedno Plus“ za roditelje najmlađe djece s poteškoćama u razvoju.

-Lijepo je biti u društvu ovako osviještenih lidera jednoga grada, koji mogu biti primjer drugim lokalnim samoupravama. Grad Velika Gorica uvijek je iskazivala veliki senzibilitet kroz vrlo konkretne aktivnosti i podršku koja se odražavala na kvalitetu života obitelji i djece. Mi to prepoznajemo, a ono čemu se nadamo je da će naša suradnja ovim Sporazumom dobiti novi zamah i nove dosege da svi građani koji žive na području Velike Gorice budu informirani o potrebama djece u Hrvatskoj- rekla je predstojnica Ivković.

Kako bi se Velikogoričani upoznali sa svim aktivnostima UNICEF-a, svima njima na kućne će adrese stići prigodni letak.

-Nama u Čistoći izuzetno je drago što možemo sudjelovati u ovom hvalevrijednom projektu- istaknuo je direktor VG Čistoće Ivan Rak, čije mišljenje dijeli i njegov kolega iz VG Vodoopskrbe, Tomislav Jelekovac.

-Zadovoljstvo je što smo treću godinu potpisnici ovoga sporazuma, kojim smo dio UNICEF-ove obitelji- kazao je Jelekovac.

Kako bi im se zahvalilo što su prepoznali njihove projekte, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Đurđica Ivković današnje je domaćine darivale s prigodnim lutkama ‘Seka i braco’ koje predstavljaju svu djecu u Hrvatskoj koje trebaju obitelj. Inače, Grad Velika Gorica otkupit će 50 takvih lutaka, a gradonačelnik Barišić se nada kako će ovaj korak slijediti i druge institucije.

  • UNICEF
  • Gradonačelnik Dražen Barišić