Prijava

Vaša prijava

Ines Grdenić do sada je na velikim natjecanjima osvojila pet odličja


Ines Grdenić do sada je na velikim natjecanjima osvojila pet odličja

Zamjenica župana Nadica Žužak primila je, i u ime Županije prigodno nagradila, karatisticu Ines Grdenić, brončanu s ovogodišnjega Europskog prvenstva u karateu za mlađe seniorke koje je održano u Danskoj.

-Vratila sam se s rezultatom. S medaljom oko vrata! Naravno, u to je uloženo puno truda. Drago mi je što se to na kraju i isplatilo- rekla je Ines, članica Karate kluba Velika Gorica i studentica na Pravnom fakultetu.

Brončana medalja s prvenstva u Danskoj već je peta medalja koju je Ines osvojila na europskim i svjetskim natjecanjima. Nakon povratka s Europskoga prvenstva, Ines je na prvenstvu Hrvatske, također u kategoriji mlađih seniorki, osvojila prvo mjesto. Nakon toga prešla je u kategoriju seniorki.

-Velika je to razlika i puno jača kategorija. No, nadam se da i u njoj mogu osvajati medalje. Ništa nije nedostižno, 'kockice' za medalju treba posložiti u glavi- rekla je Ines, koja ima status vrhunske sportašice u razvojnom programu Hrvatskoga olimpijskog odbora.

Zamjenica Žužak je rekla da Ines svojim sportskim uspjesima promovira i Zagrebačku županiju i grad u kojemu živi. Podsjetila je i na ulaganja Županije u sport, za što je ove godine u proračunu predviđeno 7 milijuna kuna. U ime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije prijemu je prisustvovao tajnik Mario Makarun, rekavši da je uspjeh mlade velikogoričke karatistice još jedan dokaz da „novac uložen u sport nije bačen novac“.

Županija je Ines nagradila s poklon bonom za kupnju sportske opreme u vrijednosti 3000 kuna.

  • Ines Grdenić
  • KK Velika Gorica
  • Nadica Žužak