Prijava

Vaša prijava

Kravarskom gotovo 2,5 milijuna kuna za projekt zapošljavanja žena


Načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena na području Općine Kravarsko“, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalni ured Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Velika Gorica.

Projekt „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena na području Općine Kravarsko“ odgovor je na povećane potrebe žena, pripadnica ranjivih skupina, kako za edukacijom i stjecanjem novih znanja i vještina, tako i za prilikom za ulazak na tržište rada, a sve s ciljem sprječavanja socijalne isključenosti i smanjenja rizika od siromaštva žena u nepovoljnom položaju, kao i povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika, odnosno osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju, koji će biti korisnici usluga pomoći. Cilj projekta je osposobiti i zaposliti na period od 24 mjeseca 14 žena iz ciljane skupine, koje će skrbiti o minimalno 70 krajnjih korisnika.

Predviđeno trajanje projekta je 30 mjeseci, a u potpunosti ga u iznosu od gotovo 2,5 milijuna kuna sufinancira Europska unija.

Objava Kravarskom gotovo 2,5 milijuna kuna za projekt zapošljavanja žena pojavila se prvi puta na 01Portal.