Prijava

Vaša prijava

SKELE NA OŠ VUKOVINA – Krenula energetska obnova škole


Nakon što su prošlog tjedna započeli radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Nikole Hribara, isti su jučer započeli i na Osnovnoj školi Vukovina. Zajedno sa suradnicima početak radova obišao je i gradonačelnik Dražen Barišić zajedno sa suradnicima.

Riječ je o školi koja je izgrađena u drugoj polovici sedamdesetih godina, te od tada nije imala značajnih obnova. Sadašnji radovi uključuju novu fasadu, na školi će se promijeniti stolarija i krovište, unutrašnjost škole dobit će moderno grijanje i hlađenje, dok sportsku dvoranu očekuje novi parket.

-Nakon izvedenih radova dobit ćemo novu školu koja iz energetskog razreda D prelazi u energetski razred B. Povrat investicije očekuje se kroz 15 godina. Škola će nakon svega imati bolji boravak i grijanje, a i vizualno će biti puno ljepša. Izvođačima mogu poželjeti da imaju dobro vrijeme kako bi tijekom ljeta mogli napraviti značajnije radove, kako bi na jesen mogao započeti nastavni proces- kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Svoje zadovoljstvo početkom radova s prisutnima je podijelio i ravnatelj škole Damir Bedić.

-Mi gotovo dobivamo novu školu, odnosno staru školu u novom ruhu. Ovime ćemo smanjiti troškove grijanja, struje i ostalih energenata, a i samo ozračje u školi bit će puno bolje, jer djeca će imati sve kvalitetnije- istaknuo je ravnatelj Bedić.

Ukupna vrijednost investicije je 9,2 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva ostvarena u iznosu od 3,7 milijuna kuna. 

Objava SKELE NA OŠ VUKOVINA – Krenula energetska obnova škole pojavila se prvi puta na 01Portal.