Prijava

Vaša prijava

Gorica razbila Osijek za prvu ovogodišnju pobjedu


Gorica slavi prvu ovosezonsku pobjedu. Na Gradskom stadionu s 3:1 svladan je Osijek. Reći će neki bila je to druga momčad osječkog sastava, jer u odnosu na Sofiju trener Dino Skender promijenio je svih deset igrača u polju. No, dobro je konstatirao to trener Gorice Sergej Jakirović, rekavši kako su sve to igrači Osijeka.

Pobjeda Gorice i više je nego zaslužena jer u svim segmentima igre domaća je momčad bila bolja. Inicijativa je okrunjena tek u 35. minuti kada je najbolji igrač susreta Cherif Ndiaye bijegom s centra izbio sam na vratara Ivušića i matirao ga za erupciju zadovoljstva na stadionu gdje se usprkos kišovitom vremenu okupilo preko 1200 posjetitelja.

Iako je gostujući trener u nastavak susreta ušao s Manceom i Kleinheislerom, očekivani pomak nije se dogodio te je Gorica u 53. minuti podebljala prednost. Ovoga puta glavninu posla odradio je Dvorneković koji je idealnom loptom poslužio povratnika u momčad Miyu, kojem s desetak metara nije bilo teško matirati osječkog čuvara mreže.

Konačni mat gostima je u 75. minuti zadao Ndiaye, koji je Lovrićev centaršut u padu pospremio iza Ivušićevih leđa. Sve što su gosti uspjeli bio je tek počasni zgoditak Marića u sudačkoj nadoknadi, koji nije mogao pokvariti ugodno goričko poslijepodne.

-Čestitam ekipi na uloženom trudu, jer dečki su dali sve od sebe. Zbog teškog terena bilo je jako bitno da imamo energiju i agresivnost- kazao je trener Gorice Sergej Jakirović, kojem je za današnji susret bilo puno lakše složiti momčad, nego li prije tjedan dana, kada je u Velikoj Gorici gostovao Inter.

HT 1. HNL, 2. KOLO
HNK GORICA – NK OSIJEK 3:1 (1:0)
STRIJELCI: 1:0 Ndiaye (35), 2:0 Miya (53), 3:0 Ndiaye (75), 3:1 Marić (90)
HNK GORICA: Kahlina, Musa, Jovičić, Ćelić, Maslowski, Dvorneković (od 64. Mathieu), Čabraja, Miya (od 72. Suk), Marina, Lovrić, Ndiaye (od 87. Steenwoorden). TRENER: Sergej Jakirović
NK OSIJEK: Ivušić, Šimunec, Tomelin, Kamenar (od 46. Kleinheisler), Lopa, Dugandžić (od 63. Marić), Špoljarić (od 45. Mance), Mioč, Lončar, Todoroski, Marin. TRENER: Dino Skender

Objava Gorica razbila Osijek za prvu ovogodišnju pobjedu pojavila se prvi puta na 01Portal.