Prijava

Vaša prijava

Gorica bez iznenađenja na Maksimiru


U prvom susretu trećeg kola HT Prve lige Dinamo je na Maksimiru dočekao Goricu, koja je put Zagreba otišla osokoljena pobjedom nad Osijekom u prošlom kolu. Nadali su se u redovima Gorice kako bi mogli iznenaditi favoriziranog domaćina, koji se nije opusti niti trenutka te je na kraju sastav trenera Nenada Bjelice slavio s 3:1. Igračima Gorice za utjehu ostaje to što su prvi ove sezone matirali vratara Livakovića. Ta čast pripala je Kristijanu Lovriću, čije se ime uz ono Farukua Miye sve više povezuje s turskim prvoligašem Basaksehirom.

Dinamu je put prema pobjedi otvorio Dani Olmo koji je u 22. minuti matirao Kristijana Kahlinu udarcem s dvadesetak metara. Nažalost, putu prema golu lopta je okrznula nekog od igrača Gorice te promijenila putanju, prevarivši tako goričkog kapetana. S tim se rezultatom otišlo na odmor, a valja napomenuti kako su i igrači Gorice u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili Livakovićevom golu.

U drugih 45. minuta Dinamo ulazi s dvije šanse koje u 49. i 50. minuti nisu realizirali Atiemwen i kao ni Perić i Moro koji su zakasnili na ubačaj Majera. No, zato sedam minuta kasnije na centaršut Olma nije zakasnio Moro koji je podebljao prednost Dinama, koji je do trećeg pogotka stigao u 83. minuti preko Gojaka koji je izašao sam na goričkog vratara i lakoćom ga matirao.

Tri minute kasnije Gorica preko ponajboljeg igrača u današnjem dvoboju, Kristijana Lovrića dolazi do počasnog zgoditka. Oslobodio se Lovrić Šituma i Atiemwena te potom majstorski pogodio suprotan kut Livakovićeva gola za 3:1.

U sljedećem kolu Dinamo gostuje na Gradskom vrtu kod Osijeka, no prije toga će u utorak odraditi europsku obavezu protiv Ferencvarosa, dok Gorica u nedjelju igra protiv Rijeke.

Objava Gorica bez iznenađenja na Maksimiru pojavila se prvi puta na 01Portal.