Prijava

Vaša prijava

Drago Kovačević: Primarni je cilj ostanak, no borit ćemo se za ulazak u Ligu za prvaka


Nakon što su zima i proljeće donijeli radost u redove HNK Gorice, sjeli smo sa sportskim direktorom kluba Dragom Kovačevićem i napravili osvrt uspješne sezone za njima.

Sve je bilo idealno posloženo na početku, prisjeća se Kovačević, međutim dogodile su se nepredviđene situacije, zbog kojih se klub suočio s nedostatkom igrača. Spasila ih je, nastavlja, suradnja sa Zagrebom. Dobro se uklopio i novi trener Andrija Nikolić te opravdao velika očekivanja, s obzirom na to da je naslijedio legendarnog Hrvaja Pekeru. Tajna je u pristupu, ali i intenzivnoj trenaži, čiju su inovativnost pohvalili i sami igrači.

-Dečki su dobro reagirali i na trenera i treninge. Vidjelo se i po rezultatima – osvojili smo prvo mjesto u ligi za opstanak što je, naposljetku, bio cilj. Dobro se sve završilo, mislim da je sada sve sjelo na svoje mjesto i da bi trebalo biti u redu. 

Suradnja se nastavlja i dalje, a i sam trener Nikolić izrazio je želju da ostane u Gorici. Ambicije su velike, poručuje Kovačević, ali treba spustiti loptu na zemlju. Primarni im je cilj ostanak u Premijer ligi, ali najavljuju žestoku borbu za ulazak u Ligu za prvaka i, naposljetku, Europu. U nove pobjede ulaze s kompletiranim igračkim kadrom, dok okosnicu ekipe i dalje čini domaća baza.

-Ovih smo dana potpisali ugovore s naša dva mlada igrača – Zrinušićem i Tomašićem što me vrlo raduje. Napokon iz našeg kadra imamo dva igrača koja pucaju na vrata prve ekipe. Dolazi nam još jedan golman iz Zagreba, dok se Vekić potpuno ne oporavi, a osigurali smo se i na poziciji lijevog krila. Novim smo snagama pojačali i desnu liniju zbog ozljede Klarice, a tu je i novi pivot, Gal u konkurenciji s Ljubićem i Šalićem. Na svakoj smo poziciji, također pokriveni s dva ili tri igrača, pa neka se bore. Do sada je isto bilo tako i mislim da je to plod rezultata koje smo postigli.

Prema odluci trenera, pripreme su ove godine započele ranije, točnije s treninzima su igrači krenuli danas, ponajprije kako bi se u momčad uklopili novi igrači, a imenovan je i novi pomoćni trener – Hrvoje Ceković.

– Moramo misliti na budućnost, mi nećemo vječno biti u klubu. Najbolje je klub ostaviti svojim domaćim dečkima koji su tu ponikli. Smatram da je Ceković bio dobra odluka i on je to prihvatio, a već s mlađim dobnim kategorijama primjenjuje te vrste treninga. Za koju godinu, mislim da bi Ceković, mogao postati i trener Gorice.

Naposljetku, Kovačević najavljuje i mnoštvo prijateljskih utakmica jer pozivi stižu sa svih strana te nas tako još ove zime očekuje međunarodni okršaj u mađarskom Komlu.

Objava Drago Kovačević: Primarni je cilj ostanak, no borit ćemo se za ulazak u Ligu za prvaka pojavila se prvi puta na 01Portal.