S pripremama za novu sezonu početkom kolovoza počeli su nogometaši Kupe iz Pokupskog. Na treninge treneru Miroslavu Lukiniću odaziva se veliki broj igrača, što i ne čudi jer „Beckham“ istodobno vodi selekciju juniora i seniora.

Upravo su juniori najveće “bogatstvo” kluba, te će velika većina juniora paralelno svoje utakmice subotom igrati za juniore, a nedjeljom za seniore. S obzirom na igrački kadar i potencijal, od momčadi se očekuje da bude u samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Za udarnu momčad konkuriraju; Bašić, Belečić, J. Brajković, M. Brajković, Grahovac, I. Klasnić, L. Klasnić, Kostadin, Kušević, F. Kuzmić, I. Kuzmić, M. Kuzmić, Markuz, Poturica, Srbić, A. Sučec, D. Sučec, M. Sučec, Šestak, Šandor, Turković, D. Vranešić, te M. Vranešić. Što se promjena u igračkom kadru tiče one su neznatne, jer iz Pokupskog je otišao vratar Antonio Rak, koji se vratio u matičnu Bunu, dok je klub pojačao Ivan Kostadin, bivši igrač Peščenice i Bune.

Novu prvenstvenu sezonu Kupa otvara 8. rujna gostovanjem u Turopolju, a do tada su u planu prijateljske utakmice protiv Lekenika (17. kolovoza), Poleta (21. kolovoza), dok će momčad 24. kolovoza na turniru u organizaciji Meštrice odigrati susret protiv Mraclina. Također, dogovorene su i provjere protiv Jamnice i Lomnice.

Objava Miroslav Lukinić startao s nogometašima Kupe pojavila se prvi puta na 01Portal.