Prijava

Vaša prijava

Orle priprema trodnevnu zabavu povodom Dana općine


Općina Orle svoj dan slavi uz blagdan svetog Bartola, koji se slavi 24. kolovoza. O nadaleko poznatom bartolovskom konjskom proštenju u Orlima pisao je i August Šenoa u svojoj pripovijesti „Mladi gospodin“. O proštenju ispred crkve sveta Tri kralja u Orlima napisao je sljedeće;

“Do Save, baš naproti selu Oborovu, stoji za Savskim nasipom među drvećem crkvica svetog Bartola, malena, ali stara, drvena, ali jaka … Na Bartolovu u ranu jesen velika se tu slavi od starine slava kakve nigdje ni u Hrvatskoj, ni širom cijelog Božjeg svijeta nikad vidjeti nećeš… “

Tradicija konjskog proštenja opstala je do današnjih dana te će se isto održati u nedjelju, 25. kolovoza kada će u crkvi sveta Tri kralja biti služena sveta misa. Istog dana ispred općinske zgrade u Orlima održat će se zabavno-sportski dio programa, u kojem će posjetitelji moći uživati u folklornim nastupima, malonogometnom turniru mjesnih odbora, ali i u besplatnom ručku. Večernji sati završit će uz svirku Pirata.

U subotu s početkom u 14,30 sati za najmlađe će biti organizirana predstava, a u predstavi „Svoga tela gospodar“ od 19 sati moći će uživati odrasli. Istog dana od 15,30 sati vatrogasnu vježbu organizira DVD Vrbovo.

Trodnevna proslava započinje u petak, 23. kolovoza kada će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će priznanja za svoj rad primiti mladež DVD-a Veleševec, Stjepan Huđin, KUD Slavuj te Udruga mladih Općine Orle. Istog dana s početkom u 21 sat u Orlima će se održati projekcija filma na otvorenom.

Objava Orle priprema trodnevnu zabavu povodom Dana općine pojavila se prvi puta na 01Portal.