Prijava

Vaša prijava

Gorica ostala bez novog iznenađenja na Poljudu


Tek u petom međusobnom susretu Hajduk je ostvario prvu pobjedu nad Goricom. U prošlogodišnja četiri susreta tek su u dva uspjeli izvući remi. Ono što lani nije uspjelo Željku Kopiću, Zoranu Vuliću i Siniši Oreščaninu, uspjelo je Damiru Buriću koji je u današnjem susretu pronašao dobitnu formulu te porazio Goricu s 3:0.

Tko zna u kojem bi smjeru krenula utakmica da je sudac Vidulin u 15. minuti pad Matije Dvornekovića okarakterizirao kao udarac s bijele točke, a ne kao simuliranje. Bit će zanimljivo čuti razmišljanje „Oka sokolova“ glede ove situacije.

Na prvi se pogodak čekalo do 30. minute kada je Hajduk poveo iz kontre koji su kreirali Jairo i Hamza, u kojoj je Jairo postigao prvi od dva zgoditka u današnjem susretu. Isti je igrač u 67. minuti podebljao vodstvo Hajduka, nakon odbijanca jer prvotni udarac Edouka Kahlina je sjajno obranio, no na odbijenu je loptu natrčao Jairo i povisio na 2:0.

Igrač manje u redovima Gorice, koja je u 59. minuti ostala bez isključenog Ndiayea itekako se osjetio, te je u 69. minuti Kahlina kapitulirao još jednom. Sve je odradio Juranović, koji se od centra sjurio prema golu Gorice nanizavši nekoliko njezinih igrača postavivši na kraju konačnih 3:0.

Hajduk je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto s 12 osvojenih bodova, dok je Gorica na petom mjestu sa sedam bodova, a u sljedećem kolu u goste joj dolazi Istra 1961 koja je za poziciju slabija.

Objava Gorica ostala bez novog iznenađenja na Poljudu pojavila se prvi puta na 01Portal.