Prijava

Vaša prijava

Farouk Miya iz Gorice otišao u Tursku


Nakon što su zimus prodali Atiemwena u GNK Dinamo, HNK Gorica uspješno je odradila još jedan transfer. Ovoga puta transferiran je reprezentativac Ugande, Farouk Miya, čije je novo odredište Turska i tamošnji prvoligaš Konyaspor, gdje je sinoć u večernjim satima i predstavljen.

Dugo se „kuhao“ spomenuti transfer Miye, koji se čak spominjao u tandemu s Lovrićem, no na kraju je iz Velike Gorice gdje je proveo posljednjih godinu dana otišao sam. Prema neslužbenim informacija vrijednost transfera je oko 1,5 milijuna eura, s time da gorički prvoligaš ima pravo na određeni postotak prilikom sljedećeg transfera.

Tijekom boravka u turopoljskoj metropoli, Miya je u dresu HNK Gorice odigrao 33 utakmice u HT Prvoj ligi. Zabio je šest golova, podijelio pet asistencija, dobio šest žutih i jedan crveni karton za ukupno 1989 minuta provedenih na travnjaku.

-Farouku želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere- poručili su iz HNK Gorice.

Konyaspor je prošlu sezonu turske Süper Lige završio na osmome mjestu, a Miyu će u novome klubu dočekati i hrvatski nogometaši Marin Aničić i Petar Filipović, kao i bivši branič Rijeke Leonard Zuta.

Objava Farouk Miya iz Gorice otišao u Tursku pojavila se prvi puta na 01Portal.