Prijava

Vaša prijava

FOTO: Gorici bod protiv Istre zahvaljujući obranama Kahline


Neodlučnim rezultatom i jednim bodom u srazu Gorice i Istre zadovoljnija je, prema prvim reakcijama nakon utakmice, momčad domaćina nego gosti iz Pule.

Domaći su već u otvaranju susreta, u 6. minuti, otišli u minus kada je momčad Ivana Preleca došla u vodstvo. Udarac iz kuta kratko je izveden i onda je tek uslijedio ubačaj, a stoper Petar Bosančić glavom je poslao loptu u mrežu iza Kahline za 0:1. Brzo vodstvo gostiju poremetilo je mir u domaćim redovima, obrana je u nekim situacijama bila nesigurna, a napadi su završavani pred kaznenim prostorom.

Trener Sergej Jakirović nakon odmora uveo je u igru Daria Čanađiju i tako uspostavio ravnotežu na sredini terena. To je ubrzo rezultiralo izjednačenjem u 53. minuti kada je podužu akciju efektno završio Hamad tako što je s desne strane plasirao loptu u malu mrežicu na suprotnoj strani – 1:1.

Fuentes je u 59. nakon brze kontre imao vrlo povoljnu poziciju, ali njegov oštar udarac završio je izvan vrata. Zwolinski je u 64. nije dobro zahvatio ubačaj i vratar Čondrić je izbacio loptu u korner, a dobar pokušaj Čabraje iz prekida s 25 metara prohujao je pored rašlji. U završnici je Istra bila brža i opasnija, ali Kahlina je dva puta sjajno intervenirao i sačuvao svoju mrežu. U 81. nogom je izbio loptu kojom je iz blizine Gržan gađao bliži kut, a u 86. osujetio je namjeru Ćužea koji je umjesto ubačaja pokušao sam poentirati.

PRVA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA – 6. KOLO
HNK GORICA – NK ISTRA 1961 1:1 (0:1)
Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 2.400. Nedjelja, 25.08.2019., 18 sati. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Ivica Modrić (Zagreb) i Luka Pajić (Rijeka). Delegat: Damir Bogdanović (Vukovar). Strijelci: 0:1 – Bosančić (6), 1:1 – Hamad (53).
HNK GORICA: Kahlina (cap.), Muhammed, Steenvoorden, Čelić, Maslowski, Hamad (od 72. Mathieu), Suk, Zwolinski, Dvorneković, Čabraja, Marina (od 46. Čanađija). Trener: Sergej Jakirović.
NK ISTRA 1961: Čondrić (cap.), Bosančić, Gržan, Einar, Fuentes (od 66. Munivrana), Ivančić (od 76. Lončar), Grujević, Pavić, Ćuže, Obeng (od 85. Rubić), Tomašević. Trener: Ivan Prelec. 

 

Objava FOTO: Gorici bod protiv Istre zahvaljujući obranama Kahline pojavila se prvi puta na 01Portal.