Prijava

Vaša prijava

FOTO: Goričke đake s prvim danom škole čekaju škole u novom ruhu


Gradonačelnik Dražen Barišić, osim što je obišao radove kod Osnovne škole Eugena Kumičića, gdje se rješava problem pristupne ceste i parkirališta, zajedno sa suradnicima obišao je još tri gradske škole.

U Osnovnoj školi Nikole Hribara i Osnovnoj školi Vukovina u tijeku je energetska obnova škola, dok je na Osnovnoj školi Jurja Habdelića i ovog ljeta bilo određenih zahvata, te su na školi za zaštitu od sunca postavljena sjenila, što je nastavak ulaganja u ovu školu, gdje je tijekom prošlih godina napravljena blagovaona i niz drugih zahvata.

U OŠ Nikole Hribara ulaže se 20 milijuna kuna

Početkom srpnja na zgradi Osnovne škole Nikole Hribara započela je energetska obnova, te su radovi u punom zamahu kako bi se sve stiglo završiti do prvog dana škole. Riječ je o najvećem gradilištu u povijesti Velike Gorice kada su u pitanju školske ustanove, jer vrijednost radova iznosi 20 milijuna kuna.

-U rekordnom vremenu i na organiziran način izvest ćemo sve radove koji su najophodniji kako bi škola mogla početi kako je predviđeno. Nastavni proces sigurno neće kasniti- poručio je gradonačelnik Barišić.

Zbog opsega posla radovi će se nastaviti i tijekom rujna i listopada, kada će se izvoditi vanjski radovi te radovi na dvorani, koji neće ometati školski proces.

-Učenicima i djelatnicima osiguravamo moderne rekuperatore zraka, koji će omogućavati ugodniji boravak u školi. Ono što je zanimljivo škola će imati uštedu energije od 76 posto- naglasio je gradonačelnik.

Punom parom se radi i u Vukovini

Drugo veliko gradilište kada je u pitanju energetska obnova škola, je ono u Vukovini, gdje radovi ulaze u završnu fazu. Uz novu stolariju, škola dobiva i fasadu, moderno grijanje, štednu rasvjetu i rekuperatore, dok će školska dvorana biti jedna od rijetkih u Hrvatskoj, koja će imati podno grijanje.

-Svi uvjeti za nastavni proces unutar škole bit će u potpunosti modernizirani i novi. Ono na što smo ponosni to su učionice na otvorenom, koje su ovog ljeta dobile tri škole. S tim projektom nastavljamo i dalje, kako bi naša djeca mogla učiti i vani i imati tako zvanu školu u prirodi- zaključio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Ukupna vrijednost radova je 9,3 milijuna kuna, od čega bespovratna europska sredstva iznose 9,3 milijuna kuna. 

Objava FOTO: Goričke đake s prvim danom škole čekaju škole u novom ruhu pojavila se prvi puta na 01Portal.