Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica ugostila Susret Dječjih vijeća Hrvatske


Grad Velika Gorica, kao grad prijatelj-djece ovog je tjedna u znaku Dječjeg tjedna. Riječ je o višednevnom događanju posvećenom djeci i onima koji rade s djecom. Centralno događanje ovogodišnjeg Dječjeg tjedna 15. je Susret Gradskih vijeća Hrvatske koji se održava u naredna dva dana.

Za ovu priliku u Veliku Goricu pristigli su gradski vijećnici iz dijelova Hrvatske, a srdačnu dobrodošlicu zaželjeli su im predsjednica Saveza Društava „Naša Djeca“ Hrvatske, Aida Salihagić Kadić te gradonačelnik Dražen Barišić koji je između ostaloga sudjelovao i na panelu „Kako i zašto učiti o medijima“.

-Trenutno u Hrvatskoj djeluje 40-ak Dječjih Gradskih vijeća, koja svojim aktivnostima povećavaju svijest građana i društva o dječjim potrebama te važnoj ulozi djece u donošenju odluka i rješavaju problema, koji se odnose na njihov život u gradu ili općini. Upravo aktivna dječja participacija potiče kulturu međusobnog povjerenja, poštivanja djece i roditelja čime pridonosi stvaranju tolerantnijih, sigurnih i nenasilnih zajednica- istaknula je Aida Salihagić Kadić.

Gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je kako Velika Gorica s ponosom nosi naziv grad prijatelj djece, jer mnogim se projektima nastoji pripomoći nastojanju da Velika Gorica bude zdrav grad, grad zadovoljnih i uspješnih mladih ljudi.

-Želim vam da u našem gradu provedete ugodno vrijeme, da se podružite i razmijenite iskustva, koja će vam kasnije pomoći u izgrađivanju sebe, svojih obitelji, a tako i našeg društva- poručio je gradonačelnik Barišić.

Tema ovogodišnjih susreta je „Kako i zašto učiti o medijima“, a kroz dva dana održat će se nekoliko panela i radionica za djecu i odrasle vezanih uz medijsku pismenost, uz putujuću izložbu petrinjskih srednjoškolaca „Konvencija o pravima djeteta“.

Objava Velika Gorica ugostila Susret Dječjih vijeća Hrvatske pojavila se prvi puta na 01Portal.