Prijava

Vaša prijava

FOTO: 153. brigada obilježava svoj dan


Na današnji dan 1991. godine u Velikoj Buni je osnovana 153. brigada Hrvatske vojske. Toga dana pripadnici brigade s ponosom se sjećaju kao i svoga ratnog puta, a kako se ti dani Domovinskog rata ne bi nikada zaboravili brigada svake godine prigodnom svečanošću obilježava svoj dan.

Bilo je tako i danas u Vojarni satnik Josip Zidar gdje se između ostaloga nalazi Spomen park, ali i novoizgrađen Spomen dom 153. brigade, u kojem će sadašnje, ali i buduće generacije djece moći saznati sve o ratnu putu 153. brigade, kao i o Domovinskom ratu u kojem je svoje živote na oltar Domovine položio 121 branitelj iz Velike Gorice.

-Priča o Domovinskom ratu i 153. brigadi nije zabavno štivo, to je priča o hrabrosti, patnji i umiranju. To je priča kako se voli domovina, kada ste joj najpotrebniji- rekao je predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade Ivan Zagorac.

Današnji dan između ostaloga obilježava se i kao Dan hrvatskih branitelja u Velikoj Gorici, a prigodni program povodom toga održat će se od 17 sati u Parku dr. Franje Tuđmana. 

Objava FOTO: 153. brigada obilježava svoj dan pojavila se prvi puta na 01Portal.