Prijava

Vaša prijava

FOTO: Sljedeće godine Podbrežnica dobiva novi ulaz u Veliku Goricu


U gradskoj četvrti Podbrežnica dovršeni su radovi na uređenju tamošnjeg dječjeg  igrališta. Novouređeni prostor obišao je danas zajedon sa suradnicima i gradonačelnik Dražen Barišić.

– Svake godine u proračunu imamo osigurana sredstva za obnove igrališta, a ovo je jedno od njih koje smo morali dopuniti i opremiti. Život ne može čekati, djeca se ovdje rađaju, rastu i moraju se negdje igrati. Na ovim zelenim površinama mi vodimo računa o tome i u dogovoru s gradskom četvrti opremamo ta dječja igrališta. Ovo ćemo igralište još opremiti i obnoviti, ograditi i vjerujem, napraviti dodatne sadržaje za druge sportove kako bismo na ovoj lokaciji osigurali da naša djeca imaju bezbrižno djetinjstvo, rekao je gradonačelnik Barišić.

U Gradu se, također nadaju i skorašnjoj nagodbi s AZ logistikom, kako bi se konačno riješio spor oko statusa zemljišta u Podbrežnici te brzoj legalizaciji tih zelenih površina. Gradonačelnik je pritom iskoristio priliku da najavi i moguće nove projekte na području ove gradske četvrti. Prije svega, riječ je o izgradnji nove prometnice, kojom bi se četvrt još bolje povezala sa središtem grada, a to se planira realizirati sljedeće godine kroz produžetak Zadarske ulice.

– U planu za sljedeću godinu je da se što prije napravi otkup zemljišta i izgradi ulica, kako bi se iza Gradskog groblja omogućila komunikacija prema Dobrilinoj ulici, a onda i s te strane ulaz u Veliku Goricu. Naravno, dok jednoga dana ne dođe do dvosmjerne Zagrebačke ulice, a na taj način bismo zaokružili staro gradsko groblje i u potpunosti spojili našu Podbrežnicu s Gradom Velikom Goricom, objasnio je.

Svoje oduševljenje do sada ostvarenim nije krio ni gradski vijećnik, inače mještanin Podbrežnice Mladen Arapović.

– U ime svih roditelja, zahvalio bih se Gradu na uređenju parka kojeg toliko dugo priželjkujemo. Ovo nije bio nimalo jednostavan zahvat, pa se želim zahvaliti i mještanima na ukazanom strpljenju.  

 

Objava FOTO: Sljedeće godine Podbrežnica dobiva novi ulaz u Veliku Goricu pojavila se prvi puta na 01Portal.