Prijava

Vaša prijava

SAMO DANAS – Muzej odbačenih predmeta otvorio vrata goričanskoj publici


Samo na jedan dan svoja je vrata u Zagrebačkoj ulici 6 za goričansku publiku otvorio Muzej odbačenih predmeta. Riječ je o projektu mladih umjetnica Ane Katulić i Irene Bočkai, koje su njime odlučile povezati kulturu i umjetnost s područjima ekološkog djelovanja i novih tehnologija, a u tome im pružaju podršku obrt Plartforma i udruga Trećeprostor.

Njihova premisa je precizna, pobuditi svijest građana da pojam “smeća” nije samo ono što svakodnevno stvaramo, nego i sve ono što je za nas osobno izgubilo vrijednost. Zato u postavu mogu sudjelovati svi zainteresirani koji imaju predmet spreman za odbacivanje, a koji je za njih u jednom trenutku izgubio sentimentalnu komponentu. Svakako, potrebna je i priča koju taj predmet ima za sobom, dok će same autorice na temelju izloženoga procijeniti njegovu “muzejsku vrijednost”.

Donacije se primaju do 17 sati, dok autorice u večernjim satima najavljuju i prigodan performans prije negoli ponovno izmjeste Ured za zaprimanje predmeta na neku drugu lokaciju. Više o samom muzeju i njegovom fondu, možete pronaći na poveznici.

Objava SAMO DANAS – Muzej odbačenih predmeta otvorio vrata goričanskoj publici pojavila se prvi puta na 01Portal.