Prijava

Vaša prijava

FOTO: Gorica srušila Hajduk za prolaz u četvrtfinale Kupa Hrvatske


HNK Gorica je boljom i efikasnijom igrom u drugom poluvremenu nadigrala Hajduk i zasluženo se plasirala u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa. Odlučujući trenutak susreta odigrao se u 64. minuti kada je, nakon prekršaja na Zwolinskom, Lovrić s dvadesetak metara poluvisoko pored živog zida pogodio desni kut ispruženog Posavca za 1:0! 

Nakon primljenog pogotka Hajduk je promijenio način igre, nije više kombinirao u širinu, pokušavao je okomitim loptama doći brže do vrata domaćina. Ubačaji s lijeve i desne strane bili su plijen goričkih stopera i ”bijeli” nisu ništa konkretno uspjeli učiniti. Pet minuta prije isteka regularnog vremena Suk je iskosa s desne strane projektilom pogodio suprotne rašlje za 2:0! Hajduk je ipak u 89. minuti smanjio nakon ubačaja iz kuta na 2:1, ali 5 minuta sudačke nadoknade bilo je premalo za novu promjenu rezultata. 

Trener Jakirović taktički je nadigrao kolegu Burića! Početni sastav Gorice bez prvog vratara Kahline i najboljeg strijelca Lovrića inicirao je zaključak da Gorici nije prioritet eventualni plasman u četvrtfinale. Međutim, uvođenje u igru Lovrića i Steenvoordena od 46. minute bio je znak za opću ofenzivu. Lovrić je svoj drugi pokušaj iz prekida pretvorio u vodstvo, a Nizozemac je donio u zadnju liniju domaćina toliko potrebnu čvrstinu. Hajduk protiv frontalnog napada Lovrić – Zwolinski – Suk – Dvorneković, potpomognut Čabrajom, Čanađijom i Musom, nije imao protuigru i zbog toga je poražen. 

Kup Hrvatske – 1/8 finala
HNK Gorica – HNK Hajduk 2:1 (0:0)
Strijelci: 1:0 Lovrić (64), 2:0 Suk (85), 2:1 Jurić (89)
HNK GORICA: Čović, Muhammed, Jovičić, Hamad (od 46. Lovrić), Suk, Zwolinski, Dvorneković (od 78. Babec), Maloča (od 46. Steenvoorden), Čabraja, Marina (cap.), Čanađija. Trener: Sergej Jakirović
HNK HAJDUK: Posavec, Hamza, Simić (od 86. Teklić), Caktaš, Eduok (od 71. Jakoliš), Juranović (cap.), Jairo, Jurić, Bradarić, Ismajli, Čolina. Trener: Damir Burić 

Objava FOTO: Gorica srušila Hajduk za prolaz u četvrtfinale Kupa Hrvatske pojavila se prvi puta na 01Portal.