Prijava

Vaša prijava

FOTO: Gorica nije uspjela zaustaviti Cibonin niz


Dvoboj Gorice i Cibone označen je kao derbi susret 9. kola HT Premijer lige. Vukovi su u Veliku Goricu došli sa savršenim nizom od osam pobjeda, dok je Gorica nakon startnog poraza od Splita nanizala sedam pobjeda. Već u najavi utakmice bilo je vidljivo kako će jedan niz biti zaustavljen. Zaustavljen je onaj Sesarove družine, koja je večeras ostala dojma smo ostala dužna. Znala je to Cibona iskoristiti te je na kraju slavila s uvjerljivih 75:50.

-25 javio se nakon susreta prijatelj, ne vjerujući u tako visok poraz. Nažalost, Gorica nije bila na pravoj razini, što se vidjelo već u uvodnim minutama.

-Mislim da je igrače opteretila ta priča od derbiju. Daleko smo mi od derbija. Mi moramo svaki trening i utakmicu raditi košarku, da bi se mogli približiti ovom intenzitetu i ritmu koji je prezentirala Cibona. Iz meni nepoznatog razloga prestrašili smo se Cibone, koja je danas bila dobra, u čemu smo joj pomogli i mi sa svojim izborom dodavanja i selekcijom šuta, kao i rotacijom u obrani. Poraz kao poraz ne treba biti tragičan, mene više brine način na koji smo mi odigrali danas- kazao je nakon susreta trener Gorice, Josip Sesar.

Cibona je odmah na startu povela sa 7:0 pokazavši tko će večeras biti gazda na parketu lijepo popunjene Gradske sportske dvorane. Od početnog šoka domaći se košarkaši nisu uspjeli oporaviti do odlaska na odmor na koji se otišlo s +12 Cibone (24:36). Tračak nade pojavio se sredinom treće četvrtine kada je Gorica smanjila na -5, no već u sljedećem napadu Ramljak stavlja tricu za +8 Cibone, čiji su igrači danas odradili sve zamisli trenera Ivana Velića.

-Odigrali smo maksimalno ozbiljnu i dobru utakmicu na čemu čestitam igračima. Znali smo da je Gorica talentirana i napadački dobra, no mi smo ju večeras sveli na 50 poena. Nas već za 40 sati čeka nova utakmica i put za Beograd. Teško je, no igrači su još jednom pokazali pravi karakter- nakon utakmice nam je rekao trener Cibone Ivan Velić.

Posebno upečatljivu utakmicu u dresu Cibone odigrao je najmlađi na terenu Roko Prkačin koji je ubacio 14 poena, te je bio najefikasniji igrač Cibone za koju su se svi igrači upisali u strijelce. Goričke je strijelce pak s 10 ubačaja predvodio Mislav Brzoja.

HT PREMIJER LIGA, 9. KOLO
KK GORICA – KK CIBONA 50:75 (11:17, 13:19, 19:16, 7:23)
KK GORICA: Miković 4, Vučić 4, Majcunić 8, Petrović, Mašić 7, Papac 5, Vraneš, Macner, Mazalin 7, Brzoja 10, Kapusta 5. TRENER: Josip Sesar
KK CIBONA: Bilinovac 5, Rebec 3, Katić 7, Bundović 12, Vucić 2, Kovač 6, Novačić 5, Prkačin 14, Rozić 1, Ljubičić 2, Gibson 12, Ramljak 6. TRENER: Ivan Velić 

Objava FOTO: Gorica nije uspjela zaustaviti Cibonin niz pojavila se prvi puta na 01Portal.