Prijava

Vaša prijava

Aplikacija eURB Velikoj Gorici osigurala nagradu u kategoriji pametne uprave


Za svoje inovativno rješenje eURB, kojim su građani putem mrežne aplikacije uključeni u promjene prostornih planova, na petoj u nizu konferenciji “Pametni gradovi – gradovi budućnosti 2019.” Grad Velika Gorica osvojio je priznanje u kategoriji “Pametna uprava”. Građani tako preko modula Gradskog geografskog informacijskog sustava mogu aktivnije sudjelovati u upravljanju prostornim razvojem Grada te izravno utjecati na poboljšanje razine kvalitete vlastitih života. Nova aplikacija potpuno je digitalizirala procese predlaganja izmjena prostornih planova, čime je komplicirana administrativna procedura otišla u povijest.

– Idemo u korak sa suvremenim digitalnim trendovima. Velika Gorica u svim segmentima ide prema tome da bude pametan i jednostavan grad poželjan za život. Prvi smo u Hrvatskoj uveli ovaj sustav i u kratko vrijeme korištenja jako smo zadovoljni odazivom i prijedlozima građana za daljnji razvoj, poručio je gradonačelnik Dražen Barišić i najavio kako Gradska uprava sustavno radi na razvoju budućih pametnih rješenja.

Aplikacija eURB rezultat je napora Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša, dok je spomenutu izradila tvrtka Promet i prostor iz Zagreba. Iz Grada se nadaju kako će svi građani prihvatiti novitete, kao i da će oni olakšati rad i uštedjeti vrijeme javnih ustanova i pojedinaca koji sudjeluju u procesu odlučivanja.

Objava Aplikacija eURB Velikoj Gorici osigurala nagradu u kategoriji pametne uprave pojavila se prvi puta na 01Portal.