Prijava

Vaša prijava

Projekt izgradnje novog autobusnog kolodvora u Velikoj Gorici ići će na javni poziv


Na Aktualnom satu 18. sjednice velikogoričkog Gradskog vijeća otvorilo se pitanje i novog autobusnog kolodvora. Vijećnika Damira Slojšeka zanimalo je u kojoj je fazi realizacija projekta, na što mu je odgovorio gradonačelnik Dražen Barišić.

– Došlo je poremećaja na tržištu čelika, koji kao burzovna roba značajno varira i cijene samog autobusnog kolodvora koji je uglavnom zamišljen i projektiran na bazi čelika, poprilično su porasle. Napravili smo reviziju projekta i sada smo ga spremni ponovno aplicirati s time da ćemo dodati nove materijale. Aplicirat ćemo ga i na fondove kako bi jednim dijelom mogli osigurati njegovu energetsku neovisnost, odnosno solarne panele ili neke druge izvore energije, objasnio je Barišić.

Sa spomenutim projektom ići će se u javni poziv, nastavio je, jer Grad nema želju upravljati objektom, nego napraviti punkt koji bi bio servis javnom prijevozu, prije svega autobusnom, zatim taksi, ali i drugim sadržajima koji će biti unutar autobusnog kolodvora.

– Onaj tko će investirati, objektom će i upravljati, naravno uz one potrebite sadržaje koje inzistiramo, a to su sanitarni čvor, dispečer, prodaja karata te sadržaji koji će biti kompatibilni, kao što je nekada davno autobusni kolodvor imao trgovinu, lokale, frizerski salon, nešto što ljudima može koristiti dok čekaju autobus.

Naposljetku, procijenjena vrijednost izgradnje objekta je oko 10 milijuna kuna, a on bi osim postojeće lokacije, obuhvatio stajalište za brzu i zglobnu liniju.

Objava Projekt izgradnje novog autobusnog kolodvora u Velikoj Gorici ići će na javni poziv pojavila se prvi puta na 01Portal.