Prijava

Vaša prijava

FOTO: Iza goričkog sporta još je jedna uspješna godina


Velikogorički sport bilježi još jednu sjajnu godinu. Velika Gorica uz Zagreb jedini je grad koji ima prvoligaše u tri najelitnija sporta, nogometu, rukometu i košarci. Osim toga, gorička sportska obitelj ima i sjajne klubove koji njeguju jednu od borilačkih vještina, gdje gorički sportaši i sportašice osvajaju odličja i na najvećim svjetskim smotrama.

-Prijašnjih smo se godina hvalili kako su to povijesne godine, no ono što treba istaknuti je da naši sportaši zauzimaju izuzetno visoko mjesto na sportskoj karti Hrvatske. Imamo dobre momčadi i ekipe koje postižu sjajne rezultate, kao i pojedince, zbog čega se Velika Gorica ima čime pohvaliti. U tome naši sportaši imaju veliku potporu Grada- istaknuo je za sinoćnje priredbe proglašenja najboljih u sportu predsjednik Zajednice športskih udruga Goran Kovačić.

Upravo sinergija s Gradom, koji ima sluha za sportaše dovela je do stvaranja uvjeta kojima su stvoreni svi preduvjeti za ovako sjajne rezultate.

-Čestitam svima na postignutim uspjesima. Upravo vi sportaši i sportske udruge sjajni ste promotori Velike Gorice, Županije i Hrvatske. Stvarajući dobre uvjete vi ste nam vraćali još boljim rezultatima- kazao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji je uručio nagradu najboljoj sportašici Ines Grdenić.

Za sjajnu karatisticu ovo je šesta godina za redom da je najbolja sportašica Velike Gorice.

-Ovo je postalo neka rutina, no drago mi je svake godine što sam ja ta koja prima ovu nagradu- rekla nam je Ines Grdenić, kojoj je društvo na pozornici pravio Davor Ćavar, kojem je pripala nagrada za najboljeg sportaša.

-Svakom je sportašu drago kada dobije priznanje. Velika mi je čast što sam proglašen najboljim te mi je to motiv više da budem još bolji- istaknuo je Ćavar.

Nagradu za životno djelo primio je Ivan Šuker, koji je nakon igračkog staža, veliki obol dao u vodstvu Košarkaškog kluba Gorica gdje je 20 godina obnašao dužnost predsjednika.

-Presretan sam što ovu nagradu dobivam u godini kad velikogorički sport blista. Jednostavno, morate biti ponosni- poručio je Šuker.

Najboljom momčadi proglašeni su nogometaši Gorice, šahistkinje Poleta najbolja su ekipa, Josip Sesar trener, a nagrade su uručene i nadama, sportskim djelatnicima, sportašima s invaliditetom, kolektivima za promidžbu goričkog sporta, prvacima te Vladimiru Malbašiću koji je primio posebno priznanje Zajednice športskih udruga. 

Objava FOTO: Iza goričkog sporta još je jedna uspješna godina pojavila se prvi puta na 01Portal.