Prijava

Vaša prijava

FOTO: O sportu u Velikoj Gorici od sada piše i Retrovizor


Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice učinila je još jedan korak prema naprijed. Naime, zahvaljujući velikom entuzijazmu predsjednika Gorana Kovačića te tajnika Davora Štubana, osmišljen je sportski časopis Retrovizor, koji je ovih dana ugledao svoje svjetlo dana. Riječ je o časopisu koji je nastao po uzoru na Olimp, kojeg izdaje Hrvatski olimpijski odbor.

Urednik Retrovizora je tajnik Zajednice Davor Štuban, koji je 1996. i 1997. godine bio urednik sličnog časopisa TUR sport, koji je izlazio kao dio produkcije Glasnika Turopolja.

-Doživio je časopis svojih osam brojeva, a sportu je pisao na četrdesetak stranica, što je bio prvi takav pokušaj da se u Velikoj Gorici uspostavi jedan sportski mjesečnik. S vremenom su drugi listovi preuzeli praćenje sporta u gradu, gdje imamo jako dobru pokrivenost sporta u tiskovinama i portalima- uvodno je kazao Štuban, rekavši kako su razlozi pokretanja Retrovizora želja da se sport predstavi u onom drugom svjetlu te da o njemu pišu sportski djelatnici, sportaši te ljudi iz klubova.

-Želimo sport predstaviti kroz one programe i projekte Zajednice i Grada, kojima želimo dati drugu dimenziju. Naglasak nije na „golom“ rezultatu. Pisat ćemo lijepo, ali i s nekim vizijama, a ukazivat ćemo i na neke stvari koje treba poboljšati- istaknuo je Štuban.

Tema je mnogo, a u ovom povijesnom, kako ga je nazvao tajnik Davor Štuban, prvom broju obrađeni su intervju s predsjednikom HNK Gorice Nenadom Črnkom, intervjui s Pericom Vidakom, Dianom Reščić Breko, Martinom Vugrinović te Markom Germinom. Također, obrađena je i tema strategije VG sporta, a s jednog drugog aspekta obrađeni su i KK Gorica i HRK Gorica, kao i Breška liga. O svemu tome uz Davora Štubana pišu pučki autori Zlatko Petrac te Vlado Stepanić, a među autorima određenih priloga su još Bruno Škrinjarić, Goran Vukašinec, Darko Blažinčić, akademik Ratko Cvetnić i Domagoj Zajec.

-Športske priče su naša svakodnevica i o njima stalno razgovaramo. Uvijek dođemo do zaključka kako se Zajednica dovoljno ne prati. Imamo puno stvari na koje trebamo ukazati i za njih se boriti. Vjerujem kako ćemo u tome uspjeti- zaključio je Štuban.

Zadovoljstvo izlaskom prvog broja iskazao je i predsjednik Zajednice športskih udruga Goran Kovačić, kao i predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas, koji su se složili kako ono što se zapiše i objavi ostaje zapisano za buduće naraštaje.

Želja Zajednice koja za izdavanje Retrovizora ne troši proračunska sredstva, već je isti pokriven marketinški je da isti izlazi dva puta godišnje, ali da već ljetni broj bude na većem broju stranica. 

Objava FOTO: O sportu u Velikoj Gorici od sada piše i Retrovizor pojavila se prvi puta na 01Portal.