Prijava

Vaša prijava

Saša Vučić: Ovo nije zbogom, već samo doviđenja


Istaknuti rukometni djelatnik Saša Vučić u proljeće prošle godine zaključio je dugogodišnju sudačku karijeru. Za kraj mu je zajedno s Igor Barleom pripala čast da sudi finale Kupa Hrvatske u Poreču. Završetkom jedne priče posvetio se drugom pozivu, onom trenerskom, gdje je preuzeo brigu o kadetskom sastavu Udarnika. Odveo je ekipi na Državnu završnicu, a velikih planova imao je i za buduće razdoblje. No, krajem godine dobio je ponudu da preuzme brigu o mladoj kineskoj vrsti s pekinškog sveučilišta, čije igračice u Hrvatskoj stječu rukometno iskustvo.

-Koliko čujem pratili su moj rad tijekom prošle godine, koja im je bila prva u Hrvatskoj. Raspitivali su se za mene kao trenera kod drugih i tako došli na razgovor. Prikazali su mi plan, ciljeve i “bacili” ponudu na stol- o novom angažmanu će Saša Vučić, koji se tako nakon godinu i pol dana oprostio s Kurilovcem i Udarnikom.

Rastanak mu je teško pao, no kako sam kaže ovo nije zbogom, već samo doviđenja.

-Naravno da mi je bilo teško prilikom odlaska. Naročito što smo predsjednik, tajnica, sportski direktor i ja dogovorili petogodišnji plan rasta kluba. Polako stavili školu rukometa na noge, “dižemo” ekipe ’04 i ’06 godišta na noge, kadetkinje stasaju po planu u seniorke te smo posložili prvu ekipu. Naravno da je onda teško napustiti sve to- kaže nam Vučić koji iz Kurilovca bez ikakvog uveličavanja nosi samo najljepše uspomene.

-Predsjednik Josip Mučnjak čovjek je od riječi, tajnica Martina Vugrinović vrijedna u svojoj domeni, sportski direktor Srđan Vučičević aktivan je u svim pogledima, dok je prvi trener Josip Mesnik trener od rada i da ne nabrajam sve do djece i njihovih roditelja “pratitelja” u svim segmentima. Stvarno su to lijepe uspomene tako da sam im rekao do viđenja, ne i zbogom- uz smiješak će naš sugovornik.

Preuzimanje Kineskinja veliki je korak prema naprijed u trenerskoj karijeri, ali i potvrda dobrog rada u Udarniku.

-Ovo je za mene iznimno veliki korak te ujedno i težak posao opravdati njihova očekivanja. No, rada se nikad nisam bojao pa tako se ni za ovaj projekt ne bojim. Trenutno smo još svi u fazi “upoznavanja”, ali već to djeluje opuštenije i privikavamo se jedni na druge. A što očekujem od projekta? Da svi idemo k istom cilju, a to je napredak igračica koje su poslane ovdje da uče, da sve kad se vrate pričaju s osmijehom o ovome te naravno da su između ostaloga i vođe projekta zadovoljni sa svime pa i sa mnom kao trenerom. Svi moraju biti svjesni da se napredak ne može vidjeti preko noći, to je jedan ciklus koji traje, tako da treba biti strpljiv i rezultati će doći- za kraj će Vučić uz zahvalu svima onima koji su mu omogućili ovaj iskorak.

Objava Saša Vučić: Ovo nije zbogom, već samo doviđenja pojavila se prvi puta na 01Portal.


Dar školskoj knjižnici