Prijava

Vaša prijava

Valdas Dambrauskas naslijedio Sergeja Jakirovića za kormilom Gorice


HNK Gorica ekspresno je pronašla zamjenu za Sergeja Jakirovića koji je vodio momčad u minulih 616 dana u kojima je od momčadi kojoj se predviđala borba za ostanak, stvorio hit momčad, koju su lani sitnice dijelile od Europe. Nažalost, sudbina trenera je takva, ponekad i nepravedna, pa čak i nepredvidljiva.

Težak raspored u proljetnom dijelu prvenstva u kojem je igrao protiv „velike četvorke“ gdje je uzeo dva boda (Osijek i Rijeka) te upisao dva poraza (Dinamo i Hajduk) pri čemu momčad u 360 minuta nije postigla pogodak, bili su znak za uzbunu, kao i rastanak s Jakirovićem, koji je ostavio neizbrisiv trag u turopoljskom nogometu.

Za njegovog zamjenika izabran je za hrvatske prilike malo poznati Valdas Dambrauskas, kojeg su na današnjoj konferenciji predstavili predsjednik Nenad Črnko i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

-Vječnost ne postoji, a klub s druge strane mora rasti. Dok god možemo promijeniti neke stvari u rezultatu, pokušavamo napraviti ono što je najbolje. Da li su ove odluke najbolje pokazat će vrijeme- istaknuo je predsjednik Nenad Črnko, koji se zahvalio Jakiroviću na svemu što je napravio za klub.

-Dogodila se mala kriza rezultata, i smatramo kako neke stvari treba promijeniti. Ovo je najbolji potez za Goricu. Mi smo klub koji nikada ne zatvara vrata, rastali smo se prijateljski- poručio je Črnko, a njegovo mišljenje dijeli i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

-Ovo nije bila nimalo laka odluka, jer sa Sergejom smo imali jako dobru suradnju. U posljednjih deset utakmica pobijedili smo u samo dvije, a 360 minuta nismo zabili gol, smatramo kako sezona za nas nije gotova te smo ekipi željeli dati novi impuls- kazao je Nikoličius.

Valdas Dambrauskas nikad nije bio profesionalni nogometaš, ali je njegova trenerski životopis jako zanimljiv, te u njemu stoji kako je radio u nogometnim akademijama Manchester Uniteda, Brentforda i Fulhama, dok je seniorski vodio Žalgiris, Ekranas te RFS Rigu odakle i dolazi u Veliku Goricu.

-Sretan sam što sam ovdje. Znam ambicije kluba, kao i sportskog direktora s kojima sam tri godine bio u Žalgirisu. Gledao sam Goricu prošle sezone, team i igrače, koji igraju jako dobro. Pokušat ću ih vratiti na pravi put- kazao je na predstavljanju novi gorički strateg.

Debi na klupi novog kluba Dambrauskas će imati u petak kada u Velikoj Gorici gostuje Istra 1961.

Objava Valdas Dambrauskas naslijedio Sergeja Jakirovića za kormilom Gorice pojavila se prvi puta na 01Portal.


Umwelt Quiz - kviz o klimatskim promjenama