Prijava

Vaša prijava

FOTO: Prvi poraz Gorice s trenerom Dambrauskasom


HNK Gorica zabilježila je u susretu s Lokomotivom prvi poraz s trenerom Valdasom Dambrauskasom, a konačni ishod je vjerna slika onoga šta se dešavalo na travnjaku u drugom poluvremenu.

Na samom početku utakmice, već u 3. minuti, zatresla se mreža Gorice nakon što je Kahlina odbio udarac iz prekida, a Uzuni je odbijanac glavom pospremio u nebranjeni dio vrata. Međutim, sudac Zebec nije priznao pogodak zbog zaleđa kojeg je signalizirao VAR. Na suprotnoj strani u 6. minuti Ndiaye se nije najbolje snašao na desetak metara u izglednoj prigodi i pogotka nije bilo. Nešto kasnije na sreću vratara Grbića ni Lovrić nije najbolje naciljao suprotni kut. Tijekom prvog dijela gosti su imali više loptu u posjedu, ali žešćeg pritiska na vrata domaćina nije bilo.

Nakon odmora Gorica je iznenada došla u vodstvo nakon kornera kojeg je iznudio i ubacio Golubickas, najviši u skoku bio je Suk i produžio do Steenvoordena, koji je loptu spustio u donji kut za 1:0. To je bio signal za Lokomotivu da krene ofenzivnije i u 62. minuti na ubačaj s desne strane Kahlina slabo intervenira, loptu iskosa s lijeve strane Atiemwen lobom šalje u suprotne rašlje za izjednačenje.

Momčad trenera Tomića pojačala je ritam s bočnih pozicija i to je rezultirao drugim pogotkom u mreži domaćina. Kastrati je u 75. minuti oštro ubacio s desne strane za Uzunija i lopta se zakoprcala u mreži – 1:2. Gorica je pokušala izmjenama promijeniti neravnotežu na terenu, dvije velike prigode nisu iskoristili Ndiaye i Mudrinski, a Lovrić nije uspijevao pogoditi u okvir vrata. Konačni rezultat postavio je Uzuni, uvjerljivo najbolji igrač na terenu, tako što je bio najviši u skoku i ubačaj s desne strane glavom poslao loptu u mrežu – 1:3!

HT Prva hrvatska liga, 26. kolo
HNK GORICA –NK LOKOMOTIVA 1:3 (0:0)
STRIJELCI: 1:0 – Steenwoorden (53), 1:1 – Atiemwen (62), 1:2 – Uzuni (75), 1:3 – Uzuni (87).
HNK GORICA: Kahlina, Musa, Jovičić, Steenvoorden, Suk, Čabraja, Babec (od 79. Mudrinski), Golubickas (od 74. Špikić), Lovrić, Čanađija (od 84. Maslowski), Ndiaye. TRENER: Valdas Dambrauskas
NK LOKOMOTIVA: Grbić, Atiemwen (od 82. Petrak), Marković, Uzuni (od 90. Tolić), Budimir (od 76. Tuci), Mersinaj, Cokaj, Kolinger, Kastrati,, Jakić, Karačić. TRENER: Goran Tomić 

Objava FOTO: Prvi poraz Gorice s trenerom Dambrauskasom pojavila se prvi puta na 01Portal.