Prijava

Vaša prijava

Željko Vađić: Ja ne mislim stati, moja je želja da i dalje pomažem mladima


Željko Vađić, istinska je legenda streljačkog sporta kako u Turopolju tako i cijeloj Hrvatskoj. Za svoj je rad proteklog petka u Rugvici primio nagradu za životno djelo od strane Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, koju mu je uručio premijer Andrej Plenković. Time je upotpunio ionako bogatu kolekciju nagrada i priznanja, gdje posebno mjesto zauzimaju one za životno djelo od strane Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, koja ga je proglasila i najuspješnijim sportašem 20. stoljeća.

-Ponosan sam što sam dobio tako lijepo priznanje, a pogotovo mi je čast što mi ga je uručio premijer Plenković. Svaka nagrada ima svoju težinu, pa tako i ova. Iako se ovakve nagrade daju na kraju sportske karijere ili čak životnog puta, ja ne mislim stati, moja je želja da i dalje pomažem mladima kako bi što brže napredovali i uspjeli- kazao nam je ovogodišnji laureat, koji je hrvatskim strijelcima otvorio vrata Olimpijskih igara, budući da je bio sudionik Igara u Barceloni 1992. godine. 

 

-Olimpijske igre vrhunac su moje karijere. Ne govori se bez veze kako je san svakog sportaša nastupiti na Olimpijskim igrama. Taj osjećaj je teško opisati, a ja sam imao tu sreću da sam bio u Barceloni, što je u velikoj mjeri obilježilo moju karijeru- s ponosom će Željko.

I danas kada mnogi u njegovim godinama uživaju u zasluženoj mirovini, za njega mjesta odmoru nema. I dalje je aktivan u streljaštvu, štoviše prošloga je ljeta u ulozi izbornika sudjelovao s hrvatskom reprezentacijom u osvajanju srebrnog odličja u ekipnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu.

-Prema ovom sportu veže me jedna posebna ljubav. Drago mi je što mogu pomoći mladima u njihovom odrastanju. Večeras slavimo, a već sutra ujutro ja sam na streljani s Josipom Glasnovićem, koji se priprema za Olimpijske igre u Tokiju. Izazova ima puno, a vjerujem kako će me poslužiti i zdravlje da mogu što duže biti u sportu- za kraj će Vađić, iza kojeg je gotovo 1200 nastupa na raznim streljačkim natjecanjima.

Uz streljaštvo, druga velika ljubav mu je nogomet, pa je tako paralelno igrao i trenirao u Lukavcu, čije utakmice ne propušta niti danas.

Objava Željko Vađić: Ja ne mislim stati, moja je želja da i dalje pomažem mladima pojavila se prvi puta na 01Portal.