Prijava

Vaša prijava

NK MRACLIN U DOBA KORONE – Aktivnosti u Grabi nisu zamrle

[]

Prije nešto više od dva i pol mjeseca Nogometni klub Mraclin s velikim je entuzijazmom najavljivao proljetnu polusezonu Prve županijske lige- Istok. Cilj je bio samo jedan, naslov prvaka i plasman u Jedinstvenu županijsku ligu čime bi mukotrpan rad mlade i poletne Uprave predvođene predsjednikom Goranom Vukašincem bio valoriziran na najbolji mogući način. Nažalost, epidemija zvana koronavirus koja je zadesila cijeli svijet, nije zaobišla niti Turopolje.

Usprkos tome, elana i volje, kao i pozitivne energije Mraclincima ne nedostaje, te su i sada kada su obustavljene sve sportske aktivnosti, oni naveliko aktivni. Radovi na Staroj i Novoj grabi u punom se jeku, a ušminkavaju se i klupske prostorije, kako bi se svi oni koji će dolaziti u Mraclin što ugodnije osjećali.

Odlučili smo posjetiti Mraclin i imali smo što za vidjeti. Nekolicina vrijednih volontera upravo se pripremala za daljnje radove na uređenju igralištu. Kažu nam da bi ih bilo i više, no kako epidemiološke mjere ne dozvoljavaju veće okupljanja, skupi ih se do pet te bez većih problema odrade sve što si odrede.

-Teški dani su za nama. Svakodnevno razmišljamo o nogometu i ni na kraj pameti nam nije bilo da će prvenstvo završiti i prije nego li je počelo. Mi gledamo prema naprijed i vjerujemo kako ćemo na jesen ponovno gledati nogomet u punom sjaju- iskreno će odmah na početku razgovora predsjednik Goran Vukašinec, koji je u veljači dobio novi mandat na čelnom mjestu kluba.

Ključ u bravu nije stavljen

Iako nogometa nema, radovi na Novoj i Staroj Grabi ne jenjavaju. Posebno se po tom pitanju angažirao Mario Tandarić-Bubi, ali i nekolicina članova Uprave. Nažalost, u proteklom vremenu u Novoj grabi su nastale velike rupe, zbog čega su ta mjesta nasuta novom zemljom, gdje je posijana i trava. Također, riješen je i sustav navodnjavanja, tako da se teren svakodnevno zalijeva. Kad je u pitanju Stara graba ni ona nije zapostavljena, te su i tamo napravljeni određeni zahvati.

-Nažalost, crno nam se piše kad je u pitanju rezultatski dio. Po svemu sudeći prvenstvo će biti registrirano po sadašnjem stanju, gdje smo mi drugi. Mi smo se s pravom nadali da ćemo u borbi na terenu osvojiti prvo mjesto. Uz sav respekt prema našim susjedima iz Vukovine, to smo zaslužili svojim radom. Tko zna, možda će za ulazak u viši rang biti i nekih kvalifikacija. Ako do toga i ne dođe, mi ćemo sljedeće sezone ponovno jurišati na tron- kaže nam Goran te podsjeća kako bi upravo ovog vikenda bio veliki derbi između Mraclina i Bana Jelačića.

Nogomet se vratio u Mraclin

Ne tako davno Mraclin je bio stabilan četvrtoligaš, koji je često krojio sudbinu glede prvaka. Sjajna generacija igrača, nažalost dala je svoje, te je klub skliznuo dva ranga niže. Unazad posljednje dvije-tri sezone ponovno se zakotrljala pozitivna priča, te je Mraclin ponovno postao mjesto gdje se nogometu pridaje značajna pažnja.

-Slobodno možemo reći kako Mraclin ponovno diše za nogomet. To se ne vidi samo tu na igralištu, nego i u Calypsu ili lokalnoj trgovini gdje se pozitivno priča o klubu- iskreno će predsjednik, kojem je itekako drago što su mnogi odlučili kupiti i klupske trenirke i šalove kako bi bili što prepoznatljiviji.

Puno lijepih trenutaka

Bez obzira na to kako sezona završila, ona je Mraclinu i njegovim kibicima donijela više radosnih, nego tužnih trenutaka. Jedna lijepa priča počela se slagati već u prošlog ljeta kada je nakon dugo vremena osvojen jedan trofej. Bio je to pobjednički naslov na memorijalnom turniru u Mičevcu.

-Stvarno ne znam odakle krenuti, jer u sezonu smo ušli osvajanjem trofeja, što zaista dugo godina nismo imali. Zimus smo osvojili dvoransko malonogometno prvenstvo turopoljskih klubova. Kad govorimo o utakmicama izdvojit ću pobjedu nad Lonjom u trećem kolu, a posebno draga nam je i pobjeda nad Lukavcem u Kupu Nogometnog saveza Velike Gorice. Neću zaboraviti niti na naše navijače koji su se iz utakmice u utakmicu okupljali u sve većem broju- o sezoni će Goran.

NK Mraclin against corona

Upravo ta pozitivna klima koja se nadvila nad klubom dovela je i do sve većeg okupljanja ljudi u grabi. Iz svega toga izrodila se i ideja o WhatsApp grupa „NK Mraclin against corona“, gdje je ideja da se dobrovoljnim prilozima svatko u svojim mogućnostima pomogne daljnji rad kluba. Odaziv je i više nego dobar, te je do sada prikupljeno nekoliko tisuća kuna.

-Mi ne mislimo stati. Mi idemo prema naprijed, te vjerujemo kako će se sadašnja situacija kroz koji tjedan u potpunosti normalizirati te da ćemo svi zajedno krenuti u nove pobjede- zaključio je predsjednik Nogometnog kluba Mraclin, Goran Vukašinec, koji jedva čeka da lopta ponovno krene s centra.

Ekipa i u ovim izazovnim vremenima koja su pred nama nije klonula duhom, oni sanjaju svoje snove kako će jednog dana betonsko igralište koje se trebalo renovirati ove godine, ipak dogoditi, te da će se na njemu zaigrati i sve popularniji Blaškov memorijal.

I potpisnih ovih redaka, optimist je poput vas i vjeruje kako će Nova graba ponovno zasjati u svom punom sjaju, kao što je to bilo tijekom ove sezone, tijekom koje mu je bilo drago doći u Mraclin, gdje je do punog izražaja dolazio onaj pravi smisao amaterskog bavljenja sportom.

Objava NK MRACLIN U DOBA KORONE – Aktivnosti u Grabi nisu zamrle pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.