Prijava

Vaša prijava

FOTO: Žurne službe znale su pravovremeno odgovoriti izazovu koji je stavljen pred njih

[]

U Velikoj Gorici, najvećem gradu Zagrebačke županije održano je postrojavanje žurnih službi Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, koje su u minula tri mjeseca odradile „lavovski“ posao na terenu glede borbe s koronavirusom. Svima njima na dobro odrađenom poslu uz gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i župana Stjepana Kožića zahvalio je i voditelj Nacionalnog stožera te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

-Zadovoljstvo mi je i čast što vas mogu pozdraviti nakon duge bitke, za koju još uvijek ne možemo reći da je završila. Mi smo pokazali da se sa svim izazovima te vrste itekako znamo nositi. Ovo proljeće je pokazalo svu društvenu svrhovitost i nužnost sustava civilne zaštite. Naš se sustav pokazao učinkovitim ne samo na ovim prostorima, nego i šire. Svi vi možete biti ponosni na ono što smo odradili- istaknuo je tom prilikom ministar Božinović.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je kako su prethodna tri mjeseca bila prepuna izazova i nepredviđenih situacija.

-To nije bila vježba, to je bila naša surova realnost, no vi ste ponovno pokazali svoju srčanost, plemenitost, stručnost i ono najvažnije, da su stanovnici naše županije u dobrim i sigurnim rukama. Stoga svima vama, kao i svakom pojedincu koji je na bilo kakav način dao doprinos u borbi protiv ovog nevidljivog neprijatelja zahvaljujem na odlično odrađenom poslu- kazao je župan Kožić, zahvalivši se i svim stanovnicima na visokom stupnju odgovornosti.

-Hrvatska je ponovno pokazala da ima veliko srce, koje kuca kao jedno, kada dođu teški trenuci. Želim da nas ovakvo zajedništvo prati zauvijek- poručio je župan.

A upravo zajedništvo kao ključ uspjeha naveo je i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

-Svi zajedno smo se suočili s nečim nepoznatim i opasnim, nemajući pri tome nikakva stečena iskustva i jasne obrasce ponašanja u takvim situacijama. Sve smo to na svim razinama rješavali u hodu, prilagođavajući već uhodane postojeće situacije. A da smo bili uspješni, pokazuju rezultati da smo taj veliki ispit položili s odličnim uspjehom. Prije 30 godina Hrvatsku smo branili srcem i hrabrošću, a sada smo u ovoj borbi protiv virusa srcu pridodali razum i pamet. To je naša najveća pobjeda i spoznaja o vlastitim sposobnostima i mogućnostima kojih se ne trebamo stidjeti pred nikim, naprotiv time se svi moramo ponositi- kazao je Barišić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, Nenad Babić istaknuo je kako je prethodno vrijeme bilo vrijeme u kojem je Stožer provodio najopsežnije i najsloženije aktivnosti do sada kroz 94 dana rada.

Inače, s današnjim danom na području Zagrebačke županije još je jedan aktivan slučaj zaraze COVIDOM-19, dok je infekcija potvrđena kod 130 osoba.

Objava FOTO: Žurne službe znale su pravovremeno odgovoriti izazovu koji je stavljen pred njih pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.