Prijava

Vaša prijava

FOTO: U Bukevju proslavljen Sveti Antun Padovanski

[]

Blagdan je Svetog Antuna Padovanskog, jednog od najomiljenijih katoličkih svetaca, koji je svetim proglašen samo godinu dana nakon svoje smrti. U Hrvatskoj se blagdan obilježava svetim misama, blagoslovom djece i procesijama.

Sveti Antun Padovanski posebno se štuje u Bukevju, gdje je ovaj svetac izabran za zaštitnika župe, gdje je misno slavlje danas predvodio monsinjor Juraj Batelja.

-Iznenadili ste me ulaznom pjesmom, koju je cijela crkva pjevala. Raduje me što shvaćate da je crkva vaš dom i da je vaš glas odjek one vjere koju u srcu nosite i s kojom ste danas došli pred sveto Božje lice- istaknuo je monsinjor Batelja te kazao kako je protivštine moguće nadvladati samo jakošću vjere.

Za blagdan Svetog Antuna Padovanskog vjernici su se pripremali kroz trodnevnicu, a među mnogobrojnim vjernicima na misnom slavlju danas je bio i načelnik Općine Orle Ervin Vujica sa svojim suradnicima te predsjednik Skupštine Zagrebačke županije, Mato Čičak.

Objava FOTO: U Bukevju proslavljen Sveti Antun Padovanski pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Kaj si buš oblekla?

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike