Prijava

Vaša prijava

Općini Orle za projekt „Zaželi“ milijun kuna

[]

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović uručili su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Zaželi-Program zapošljavanja žena-faza II.“.

Predsjednik Vlade istaknuo je da je „Zaželi-Program zapošljavanja žena“ pokrenut 2017. godine mudro koncipirani projekt, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, točno u niši koja je bila kritična. Premijer Plenković je kazao da je taj program instrument, to jest jedna od mjera aktivnog zapošljavanja, kojim se na tržište rada vraćaju naše sugrađanke zrelije dobi u ruralnim sredinama i istodobno angažiraju lokalne jedinice samouprave i udruge i pruža nužna skrb starim osobama.

Ovom prilikom uručeno je novih 106 ugovora, a jedna od jedinica kojoj su odobrena sredstva za provedbu projekta je i Općina Orle, čiji je načelnik Ervin Vujica preuzeo ugovor.
-Ovo je veliki korak naprijed za našu općinu. Zaposlit ćemo teže zapošljive žene. Ovim činom Vlada je pokazala brigu za male općine i njihove mještane, koji će dobiti prijeko potrebnu pomoć- istaknuo je načelnik Ervin Vujica.

Na području Orla zahvaljujući ovom projektu zaposlit će se 10 žena koje će brinuti za 60-ak korisnika.

Objava Općini Orle za projekt „Zaželi“ milijun kuna pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.