Prijava

Vaša prijava

HDZ osvojio Veliku Goricu, Krešimiru Ačkaru najveći broj glasova

[]

Nakon što je SDP sa svojim koalicijskim partnerima slavio pobjedu u Velikoj Gorici za europarlamentarne i predsjedničke izbore, parlamentarni izbori donijeli su veliki preokret.

HDZ je s uvjerljivih 37,76 posto glasova birača odnio pobjedu u turopoljskoj metropoli gdje je Restart koalicija dobila potporu od 20,99 posto birača. Domovinski pokret zaokružilo je 11,96 posto, a koaliciju Možemo 10,79 posto birača. Prag je sa 7,77 prošao i Most.

Najveći broj preferencijalnih glasova, njih 2169 dobio je Krešimir Ačkar, dok je aktualni gradonačelnik i budući saborski zastupnik dobio potporu od 1535 glasova. Nositelj liste Davor Božinović dobio je potporu od 1417 glasova.

Nositelj liste Restart koalicije Davorko Vidović dobio je 765 glasova, dok je jedini predstavnik Velike Gorice na ovoj listi Goran Beus Richemberg dobio 736 glasova čime je završio svoj saborski put, koji je započeo 2007. godine.

Objava HDZ osvojio Veliku Goricu, Krešimiru Ačkaru najveći broj glasova pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.