Prijava

Vaša prijava

FOTO: Jezero Čiče bit će Turopoljsko more

[]

Na prostoru poznatog i omiljenog negdašnjeg kupališta Goričana, na Čič Biču, održana je promocija udruge Jezero Čiče – Turopoljsko more.

-Mi, građani Velike Gorice i Turopolja okupili smo se u ovoj udruzi radi javnog isticanja značaja jezera te pretvorbe jezera u suvremeni sportsko – rekreacijski – turistički kompleks na vodi- istaknuo je predsjednik Udruge Alan Šembera, koji je na promociji okupio vrsne stručnjake i profesionalce u zaštiti okoliša, društvene aktiviste, predstavnike sportskih udruga, kao i entuzijaste Goričane i Turopoljce zainteresirane za budućnost jezera i zavičaja, ali i predstavnike državne, županijske i lokalne samouprave i uprave.

O povijesti jezera, od šezdesetih godina prošlog stoljeća do dana današnjeg govorio je Aleksandar Božić, kroničar svih goričkih zbivanja, rekavši kako su Goričani oduvijek živjeli uz Jezero Čiče, koje prema mišljenju predsjednika Udruge Alana Šembera može postati Turopoljsko more.

-Ovo nam jako puno znači da ste došli u ovolikom broju dati nam podršku, jer mi zapravo predstavljamo vas. Mi želimo da se ovo jezero vrati upravo vama. Ovo jezero je dragulj Velike Gorice i Turopolja, naš generator razvoja- istaknuo je Šembera.

Govornici su istaknuli zapuštenost i nebrigu za ovaj prostor u proteklim desetljećima, no svi vjeruju kako bi se napokon moglo krenuti s „mrtve točke“ i oživjeti ovaj prostor.

-Apsolutno podržavan inicijativu i udrugu. Kao gradonačelnik i kao Grad stajat ću rame uz rame s vama da napravimo higijenu ovoga ovdje prostora, a samim time da i uredimo našu Veliku Goricu. Zajedno sasvim sigurno možemo biti jači- kazao je gradonačelnik Dražen Barišić istaknuvši kako je jedan od prvih prostornih planova koje je pokrenuo bio upravo plan urbanističkog uređenja Jezera Čiče.

Objava FOTO: Jezero Čiče bit će Turopoljsko more pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.