Prijava

Vaša prijava

VIDEO: Ovako će izgledati Trg Grada Vukovara u Velikoj Gorici

[]

Na današnji dan prije 25 godina zavijorio se hrvatski barjak na kninskoj tvrđavi što je označilo konačnu pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu. Tim povodom gradonačelnik Velike Gorice predstavio je idejni projekt uređenja Trga Grada Vukovara u Velikoj Gorici.

-Te pobjede ne bi bilo bez herojske obrane grada Vukovara i žrtve vukovarskih branitelja i civila, četiri godine ranije. Među vukovarskim braniteljima bili su i naši sugrađani Velikogoričani. U Gradu Velikoj Gorici odlučili smo u središtu našeg grada odati počast vukovarskim braniteljima, imenovanjem i uređenjem Trga Grada Vukovara- poručio je gradonačelnik Barišić.

Uz zgradu velikogoričkog vodotornja postavit će se spomenik u obliku vukovarskog vodotornja, spomen ploča s imenima Velikogoričana poginulih u obrani Vukovara, a cijeli će prostor biti primjereno hortikulturno uređen.

Gepostet von Dražen Barišić am Dienstag, 4. August 2020

-Vukovarski i velikogorički vodotoranj, zajedno jedan uz drugoga, simbolizirat će zajedništvo hrvatskog naroda u obrani Domovine- istaknuo je gradonačelnik.

Autor spomenika vukovarskog vodotornja je akademski kipar Vid Vučak.

Objava VIDEO: Ovako će izgledati Trg Grada Vukovara u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.