Prijava

Vaša prijava

FOTO: Lonja u derbiju svladala Dinamo Hidrel i potvrdila prvo mjesto

[]

Derbi je protekao u velikoj nervozi obiju momčadi zbog značaja koji je imao za Lonju i Dinamo Hidrel. U prvom poluvremenu bila je viđena ravnopravna igra u kojoj se uglavnom vodila borba na sredini terena bez nekih prilika za postizanje golova. Lonja je iskoristila svoju prvu šansu u 14. minuti za ostvarivanje prednosti. Kobaš je probio po desnoj strane i nabacio loptu koju je prihvatio Barišić sa 7 metara postigao zgoditak.

Na početku drugog poluvremena u 47. minuti gosti imaju veliku prigodu za izjednačenje. Žugaj je s 10 metara neometan pucao pored desne vratnice. S druge strane domaćin je taj promašaj kaznio u 57. minuti povećanjem vodstva. Ivoš je izveo slobodni udarac s 18 metara, a njegov siloviti udarac je prošao kroz živi zid i zabio se u mrežu nemoćnog vratara Zagorca. Sve je moglo biti riješeno u 77. minuti kada je mladi Dokuš izbio sam ispred vratara Zagorca, koji je izvanredno obranio njegov udarac s 15 metara, a odbijenu loptu zahvatio je Barišić, koju su s gol crte izbili gostujući igrači. Nova velika prilika za domaćina zbila se u 81. minuti jer je Solarić krenuo prema Zagorcu kojeg je srušio Balenović, pri čemu se stekao dojam da je prekršaj učinjen u kaznenom prostoru. Sudac Stanić je isključio Balenovića kao zadnjeg igrača obrane i dosudio slobodni udarac za Lonju. Hren je vrlo dobro izveo udarac sa 17 metara kojeg je još ljepše obranio Zagorac. U samoj završnici utakmice u 88. minuti neodlučnost Solarića i Salopeka iskoristio je Đuksi koji je iz blizine zabio gol. Međutim, bilo je prekasno da gosti učine nešto više pa su sva tri boda ostala u Lonjici.

Derbi nije zadovoljio po kvaliteti igre jer su obje momčadi odigrale utakmicu u jednoj razdražljivoj atmosferi, s puno pogrešaka i čvrstih duela, ali u granicama korektnosti. Sudačka trojka je stoga imala pune ruke posla zbog čega je sudac Stanić dodijelio 5 opomena igračima Lonje te dva žuta kartona i dva isključenja gostujućoj momčadi. I ovaj puta se Lonja pokazala kao ekipa koja posjeduje pobjednički karakter, koja je fokusirana na izvršavanje trenerskih taktičko-tehničkih planova i zamisli i pretvaranje šansi u zgoditke.

1. ŽNL-ISTOK, 5. KOLO
NK LONJA – NK DINAMO HIDREL 2:1 (1:0)
LONJICA. Igralište NK Lonje. Gledatelja 100. Sudac: Stanić 7. Pomoćnici: Radoš i Ačkar (svi iz Dugog Sela).
STRIJELCI: 1:0 Barišić (14), 2:0 Ivoš (57), 2:1 Đuksi (88).
NK LONJA: Mandić 6,5, Kobaš 7, (od 83. Atlija -), Hren 7, Pavlić 7, (od 60. Delija 6,5), Salopek 7, Oroz 6,5, Ivoš 7, Severec 6,5, (od 73. Dokuš -), Pavić 6,5, (od 52. Solarić 6,5), Pušić 6,5, Barišić 7. TRENER: Filip Oroz 7
NK DINAMO HIDREL: Zagorec 7, Sudar 6, (od 46. Jakovljević 6), Panić 6,5, Đuksi 6,5, Balenović 6, Zorić 6, (od 69. Vukadin -), Jurišić 6, (od 57. Čurla 6), Slivak 6, Blažević 7, Hladni 6, Čičak 6, (od. 57. Žugaj 6,5). TRENER: Mario Kajinić 6,5
IGRAČ UTAKMICE: Andrija Barišić
CRVENI KARTONI: Ivan Balenović (81) i Martin Žugaj (90)

Objava FOTO: Lonja u derbiju svladala Dinamo Hidrel i potvrdila prvo mjesto pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.