Prijava

Vaša prijava

VG Vodoopskrba poništila natječaj za pročistač

[]

Projekt rekonstrukcije uređaja za pročišćavanje vode u Velikoj Gorici vrijedan gotovo 150 milijun kuna, koji je trebala raditi ivanićgradska tvrtka osumnjičenog Kreše Peteka Elektrocentar Petek, je poništen donosi Jutarnji list.

Naručitelj radova, velikogorička komunalna tvrtka VG Vodoopskrba na čelu koje je bio uhićeni direktor Tomislav Jelisavac, danas je objavila da se natječaj poništava pod obrazloženjem da je najpovoljnija ponuda za taj posao veća od procijenjene vrijednosti nabave.

Drugim riječima, Vodoopskrba se „izvukla“ na to da su joj sve ponude preskupe, za što imaju zakonsku mogućnost. Ali izgledniji je razlog poništavanja natječaja taj što je cijeli postupak navodno kontaminiran koruptivnim radnjama.

Kako stoji u Odluci, pokrenut će se novi postupak, ali tek nakon deset dana unutar kojih dva ponuditelja imaju pravo žalbe. Međutim, kao što smo već pisali, Petekova tvrtka se, prema tumačenju Ministarstva gospodarstva, i dalje može nesmetano prijavljivati na natječaje javne nabave, dokle god vlasnik nije “pravomoćnom presudom osuđen za kazneno djelo”.

 

 

Objava VG Vodoopskrba poništila natječaj za pročistač pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.