Prijava

Vaša prijava

Lovrić za pobjedu Gorice nad Varaždinom

[]

U zaostaloj utakmici 10. kola Prve HNL Gorica je na domaćem terenu protiv Varaždina slavila sa 1-0 pogotkom Kristijana Lovrića u 20. minuti iz penala.

Gorica se ovom pobjedom još više približila vodećem dvojcu. Vodeći Dinamo ima 26 bodova, slijedi Osijek s 23, a trećeplasirana Gorica ima 22 boda, ali i utakmicu manje od vodećeg dvojca. Varaždin, koji je u posljednjih pet susreta osvojio samo jedan bod, je predzadnji sa osam bodova, koliko ima i zadnja Istra 1961.

Već u 2. minuti najbolji igrač Gorice Kristijan Lovrić, koji je poznat pod dobrom udarcu, zaprijetio je sa 18 metara. Bilo je blizu, ali mreža gostiju ostala je netaknuta. Ipak, u 20. minuti Lovrić donosi vodstvo Gorici iz penala, kojeg je sam izborio nakon duela s braničem Varaždina Stefanom Milićem. Sudac Dario Kulušić pokazao je na penal nakon intervencije VAR-a. Lovriću je to sedmi gol u sezoni, a od njega je efikasniji samo napadač Dinama Mario Gavranović sa devet pogodaka.

Varaždin je mogao izjednačiti iz kontranapada u 22. minuti. Dino Skorup je dobro uposlio Kolumbijca Jorgea Obregona, ali vratar domaćina Kristijan Kahlina uspio je sačuvati mrežu.

U drugom poluvremenu nije bilo izrazitih prilika, pa je Gorica mogla proslaviti sedmu prvenstvenu pobjedu.

Objava Lovrić za pobjedu Gorice nad Varaždinom pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.