Prijava

Vaša prijava

JAVNI POZIV vlasnicima odnosno korisnicima građevina u kojima se nalazi ugrađen azbest kao građevni materijal


Jedinstveni upravni odjel Općine Orle, temeljem članka 53. Zakona o održivom gospodarenju otpadom (Narodne novine broj 94/13 i 73/17 – pročišć. tekst) i članka 30. Pravilnika o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest (Narodne novine broj 69/16), objavljuje:

 

PONOVLJENI JAVNI POZIV

vlasnicima odnosno korisnicima građevina u kojima se nalazi ugrađen azbest kao građevni materijal

 

Pozivaju se vlasnici ili korisnici građevina u kojima se nalazi azbest kao građevni materijal, na području Općine Orle, da sukladno odredbi članka 18. Stavak I. Pravilnika o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest (»Narodne novine« br. 69/16) dostave podatke o lokacijama tih građevina (kuće, garaže, pomoćni objekti, poljoprivredni objekti, gospodarski objekti i sl.), kao i podatke o procjeni količina, vrsti i stanju materijala za kojeg je izvjesno da će postati azbestni otpad.

 

Rok za prijavu je zaključno do 30. kolovoza 2019. godine dostavom popunjenog i potpisanog obrasca prijave građevina u kojima se nalazi azbest.

 

Podaci će se nakon prikupljanja proslijediti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a  sve sa ciljem što učinkovitijeg sustava gospodarenja građevnim otpadom u kojima se nalazi ugrađen azbest na području Općine Orle i Zagrebačke županije.  

 

Obrasci za prijavu građevina u kojima se nalazi azbest se mogu preuzeti na web stranici Općine Orle (www.opcina-orle.hr) ili u Općini Orle.

 

Ispunjeni obrasci se mogu predati osobno u Općini Orle, te se isti mogu poslati poštom na adresu: Općina Orle, Orle 5, 10 411 Orle. Obrasci se također mogu dostaviti i putem elektroničke pošte na opcina.orle@zg.ht.hr .

 


UPUTE ZA IZRADU ZAVRŠNOG RADA