Prijava

Vaša prijava

Andrija – digitalni asistent koji pomaže u borbi protiv virusa


Andrija je prvi digitalni asistent na bazi umjetne inteligencije koji svojim nadljuskim snagama pomaže u borbi protiv koronavirusa. 
Andrija je digitalni osobni asistent namijenjen svakom hrvatskom građaninu, a s njim možete komunicirati na WhatsAppu. 

Zašto je Andrija poseban?


Andrija je digitalni asistent koji koristi umjetnu inteligenciju da bi istovremeno bio povezan s milijunima građana i svim relevantnim institucijama u borbi protiv koronavirusa. U kontaktu s građanima, Andrija pruža pomoć na sljedeći način:
Educira ljude kako da prepoznaju simptome zaraze koronavirusom na sebi i drugima kroz asistiranu samoprocjenu, građani dobivaju bolje razumijevanje rizika potencijalne zaraze, kada mogu biti mirni, a kada trebaju poduzeti nešto na dobrobit sebe i ostalih.


Asistira ljudima u kontaktu prema nadležnim institucijama, upućujući svakoga na pravu adresu, čime štedi vrijeme i energiju građanima i liječnicima u ovim trenucima opterećenja na zdravstveni sustav.
Omogućuje ljudima da dojavljuju relevantne informacije iz svog kućanstva te na taj način ispunjavaju svoju građansku dužnost pomaganja epidemiolozima ovisnim o podacima u stvarnom vremenu za uspostavu ili ukidanje zaštitnih mjera.


Servis se može aktivirati klikom na poveznicu https://api.whatsapp.com/send?phone=385997753049&text=pozdrav&source=&data=&app_absent=
Aktivacijska poveznica objavljena je i na službenoj stranici https://andrija.ai/.


Andrija je ime dobio po ocu preventive Dr. Andriji Štamparu koji je postavio temeljne principe javnog zdravstva primijenjene diljem svijeta. “Pitanjem narodnog zdravlja i radom na njegovom unapređenju trebaju se baviti svi, bez razlike”, naglašavao je Štampar važnost suradnje građana i njihove uključenosti u aktivnosti zdravstvenih institucija.