Prijava

Vaša prijava

“Ljubav na prvu pronađi u skloništu” – akcija za smanjenje broja napuštenih ljubimaca


Kampanja Udruge Prijatelji životinja – „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” već 18 godina poziva na udomljavanje i odgovornost.

Ove godine na upečatljivim vizualima, Ingrid Divković i Luka Budak, par koji je pronašao ljubav zahvaljujući popularnom showu „Brak na prvu”, sloganom „Ljubav na prvu pronađi u skloništu!” pozivaju na udomljavanje napuštenih životinja umjesto kupnje.

Pred objektivom nagrađivane fotografkinje Mare Milin, koja i sama spašava životinje, s njima poziraju umiljata kujica Betty i mazni mačak Nixa koji čekaju da se netko zaljubi u njih i pruži im dom.

Iz udruge Prijatelji životinja navode da je napuštanje životinja, osobito prije odlaska na more, iznimno okrutno i događa se unatoč tome što je kažnjivo novčanom kaznom od 15 do 30 tisuća kuna. Stoga stalno ukazuju na važnost da skrbnici životinja kastriraju pse i mačke o kojima skrbe te se odgovorno brinu o njima, a gradove i općine podsjećaju da sustavno provode kontrolu mikročipiranja pasa i da propišu trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke.

Više informacija nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr.

.