Prijava

Vaša prijava

Vijesti o aktivnostima predškolske grupe OŠ Pokupsko


Dana 2. listopada 2017. započeo je program predškole koji će trajati do kraja svibnja 2018. godine.

Vesela i razigrana dječica ozbiljno su krenuli sa radom. Tijekom listopada, kroz različite radionice i igraonice provodio se projekt ” Volimo životinje”. Budući da je 4. listopad Međunarodni dan zaštite životinja, a sva djeca vole životinje, ovo je bio najbolji način kako nešto novo naučiti o onome što volimo. Sve što su napravili i naučili kroz ovaj projekt nalazi se na velikom plakatu u hodniku škole.

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje najmlađi u OŠ Pokupsko napravili su voćnu salatu. U pripremu su se uključili i neki roditelji, a kada je sve bilo gotovo, na kraju su se i lijepo počastili.

Posjetili su i Etno naselje u Novom Čiču. U sklopu naselja nalaze se: dvije etno kuće opremljene starinskim namještajem i potrebnim inventarom,stari alat za obradu zemlje,starinske okućnice,konjski tramvaj „ kojnača“ te obiteljsko gospodarstvo s mnogobrojnim životinjama. U prostorijama stare pučke škole nalaze se prostorije KUD-a „Čiče“ uz raznovrsnost narodnih nošnji i instrumenata. Učenici su uživali u razgledavanju svega navedenog,a osim toga organizirane su i radionice na temu Dani kruha te prezentirane starinske dječje igre. Nakon tople dobrodošlice domaćina i održanih radionica slijedio je zasluženi  ručak.

 

Šetnjom kroz mjesto Pokupsko pozdravili su jesen. Dolaskom do dječjeg igrališta ispred općine, dočekao ih je načelnik općine Božidar Škrinjarić. U općini su ih lijepo dočekali i  počastili sokom.

-Naši najmlađi školarci uključeni su u sva kulturna događanja  i obilježavanje važnijih datuma.

STIGAO JE I STUDENI…

Čistoća je pola zdravlja! I učenici predškole naučili su kako je važno redovito brinuti o higijeni svog tijela. A što je druga polovica zdravlja?

Kroz različite aktivnosti ( likovne,glazbene,..)dobili su odgovor i  na ovo pitanje.

U sklopu ove mjesečne teme,posjetili su i stomatološku ambulantu u Pokupskom. Kroz razgovor i demonstraciju pranja zubi  saznali su puno o svojim zubima.  Učenici su obećali  zubaru Alenu kako će ponovo doći sa svojom učiteljicom na kontrolu.

Sve što su radili kroz ova dva mjeseca možete pogledati u galeriji slika!

Program predškole provode zajedno Osnovna škola Pokupsko i Općina Pokupsko,  i to na način da Osnovna škola osigurava prostor i nastavna sredstva, a troškove djelatnika, inače zaposlenika Osnovne škole koji će iduće godine raditi s prvim razredom, snosi Općina Pokupsko. Program je, dakle, za polaznike i roditelje potpuno besplatan, a pohađati ga mogu djeca koja će iduće godine krenuti u prvi razred osnovne škole.